Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe oogst Zuid-Afrikaanse biologische pompoenen

Onder het nieuwe merk 'Cape Orange' levert het Dronter handelshuis Q-cape voortaan haar in Zuid-Afrika geteelde biologische pompoenen. Daarmee wil het bedrijf zich onderscheiden op de Europese markt voor biologische producten.

Vorig jaar introduceerde Q-cape de eerste in Zuid Afrika geteelde biologisch pompoenen op de Europese markt. Afnemers zijn vooral de retail versmarkt, groothandel, catering en gastronomie. "Het zijn mooi volgroeide pompoenen die dankzij het unieke teeltklimaat lekker zoet en daarmee erg smaakvol zijn", verklaart directeur Leo Stoker de populariteit van het product. "Wij kunnen over langere tijd een stabiele kwaliteit bieden, wat met de Europese teelt niet lukt." 



Get a taste of the Organic Cape
De vraag naar dit veelzijdig te gebruiken product bleek verrassend groot, vooral in Duitsland. Om herkenbaar en onderscheidend in de afzetmarkt te blijven, ontwikkelde Q-cape voor haar biologische pompoenen de eigen merknaam 'Cape Orange', verwijzend naar de frisse kleur van het product. Het ontwerp van het beeldmerk en de verpakking is gebaseerd op de Zuid-Afrikaanse cultuur. Aanvullend wordt ook de pay-off 'Get a taste of the Organic Cape' ingezet. "De stap naar een eigen merklijn met een herkenbaar gezicht is nodig om ons nog nadrukkelijker positioneren tussen het andere aanbod pompoenen", aldus Stoker.



Verantwoord en eerlijk geteeld
Q-cape begeleidt de telers in Zuid Afrika ter plaatse om een verantwoord product in huis te halen. Zo zijn de pompoenen allemaal biogecertificeerd. Eenmaal geleverd in Nederland verzorgt het handelshuis het wassen, sorteren en verpakken. Voordeel van levering uit Zuid-Afrika ten opzichte van levering uit andere werelddelen is dat de transporttijd met gelijke omstandigheden korter is. Dat sluit weer aan bij het streven van Q-cape naar een zo duurzaam mogelijke teelt van biologische gewassen.

Voor meer informatie:
Q-Cape
Leo Stoker 
Boudewijnlaan 19
8251 RS Dronten
T: +31 (0)850 021 020

Publicatiedatum: