Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Eén regisseur voor uitzendwerk"

Tholen - Het is voor telers steeds vaker de vraag of ze 's ochtends wel voldoende personeel hebben om al het werk in hun kas te verrichten. Personeel is namelijk alsmaar moeilijker te krijgen en de strijd om goede uitzendkrachten is dan ook hevig. Sinds oktober 2017 probeert Rosa Werkt telers aan voldoende goede uitzendkrachten te helpen.

Rosa Werkt staat voor Regie Op Structurele Arbeid. "Wij zijn een servicebureau", zegt Maaike Vreeswijk van het nog jonge bedrijf. Samen met partners Martin Vreeswijk, Willem Verwoerd en Jeroen van Kester richtte ze het bedrijf op. "Per teler zorgen wij voor één regisseur die alles regelt wat te maken heeft met flexibele arbeid. De teler hoeft zich hierdoor niet langer zorgen te maken over voldoende personeel. Daarnaast betrekt de regisseur ook nadrukkelijk de uitzendkracht in de samenwerking tussen teler en uitzendbureau. Dit motiveert uitzendkrachten."

Inleen-doorleenconstructies
Het servicebureau werkt momenteel samen met ongeveer vijftien telers die allemaal uitzendkrachten aangeleverd krijgen. Rosa Werkt put hierbij uit een zorgvuldig geselecteerde poule van uitzendbureaus die ook regelmatig bezocht worden om onder andere de naleving van de CAO in de gaten te houden. Rosa Werkt maakt vooral gebruik van uitzendkrachten uit inleen-doorleenconstructies, maar er zijn ook uitzendkrachten die bij Rosa Werkt in loondienst zijn. Maaike Vreeswijk: "Soms klopt een teler bij ons aan met een uitzendkracht die hij graag wil behouden, maar waarvoor hij tijdelijk geen werk heeft. Wij kunnen zo'n werknemer dan bij ons in loondienst nemen en deze werknemer tijdelijk bij bijvoorbeeld een andere teler werk aanbieden, omdat er daar dan sprake is van een piekperiode."

Helpende hand
Momenteel is het bedrijf nog relatief klein, maar wanneer er zich in de toekomst meer telers aansluiten, zal ook het aantal regisseurs uitgebreid worden. "'Op die manier garanderen wij één-op-één contact en goede begeleiding." Begeleiding, ook van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, die ook net even iets verder gaat dan de begeleiding die een teler of een uitzendbureau kan bieden. "Wij lopen bijvoorbeeld op de eerste werkdag een aantal uren echt mee op de werkvloer en helpen met het vertalen van Nederlandstalige documenten voor werknemers die de taal niet machtig zijn. Ook nadien blijven wij een helpende hand bieden op bijvoorbeeld het gebied van huisvesting."

Grip op Arbeid
Zusteronderneming Custo & Partners, gespecialiseerd in procesoptimalisatiesoftware, biedt telers daarnaast de mogelijkheid om de werkzaamheden van hun personeel te monitoren. Zo hangt er bij diverse telers in de kantine een scherm waarop de prestaties van de werknemers worden weergegeven. Custo & Partners levert deze software. Aan de hand van Grip op Arbeid kan de teler met medewerkers over hun prestaties in gesprek gaan op onder meer het gebied van kwaliteit, kwantiteit, gedrag en verzuim. Met behulp van een beloningssysteem dat goede werkprestaties beloont, worden de medewerkers extra gemotiveerd om goede prestaties te leveren.

Rosa Werkt zal van 20 tot en met 22 februari op de HortiContact aanwezig zijn. Het jonge bedrijf heeft een stand (S5) op het Hortinext Start-up Paviljoen.

Voor meer informatie:
Rosa Werkt B.V.
info@rosawerkt.nl
Maaike Vreeswijk
06 21 28 74 79