Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Michel den Ouden, Purple Pride:

"Spaanse aanvoer zorgt voor druk op de auberginemarkt"

Tholen - Als gevolg van de donkere dagen in december en januari kwam de Hollandse aubergineaanvoer dit jaar wat later op gang. Inmiddels zijn bij Purple Pride alle auberginetelers in productie. "Helaas zijn de prijzen in de seizoensaanloop lager dan vorig jaar, ook als gevolg van de ruime aanwezigheid van Spaanse aubergines op de markt", constateert verkoopleider Michel den Ouden.

Dit jaar heeft de telersvereniging een belichte praktijkproef van 0,7 hectare, waardoor de eerste Hollandse aubergines al in de januarimaand beschikbaar waren. "Een flink aandeel van de belichte teelt was al vastgelegd, zodat er weinig overbleef voor de daghandel" vertelt Michel. "Zeker tot en met maart zal Spanje een aardig aanbod aubergines hebben. Dit is daarom altijd een vrij moeizame maand, al zullen de komende weken de eerste retailers gaan schakelen naar Hollands product. Toch zullen we de komende tijd een groot deel afhankelijk blijven van de Britse en Duitse groothandelsmarken en voor de kleinere sorteringen is de VS ook aan de markt."


 
Met een oogst van 20 miljoen kg aubergines per jaar, verdeeld over vijf teeltlocaties, is Purple Pride in Noordwest-Europa de grootste aubergineleverancier. De verkoop en marketing van Purple Pride aubergines verloopt via DOOR Partners BV, de verkoopdochter van Coƶperatie DOOR U.A. Binnen Purple Pride is de vestiging van Van Duijn in Oosterland uitgebreid en worden de specialty's vanaf dit seizoen in Steenbergen geteeld. Landelijk is het aubergine-areaal iets afgenomen, maar daar tegenover staat wel een redelijk forse groei van de Belgische aubergineteelt.
 
Uit de exportcijfers van Nederlandse aubergines blijkt dat met name in Oost-Europa aubergine-export een behoorlijke groei doormaakt, zo is de export naar Polen afgelopen jaar opvallend hard gegroeid. De export naar Duitsland is stabiel en Engeland laat in 2017 krimp zien. Zelf hebben we een goede positie op de Britse markt en ook in landen als Duitsland, de Verenigde Staten en Scandinaviƫ zijn onze aubergines goed vertegenwoordigd", besluit Michel.

"Voor meer informatie:
Michel den Ouden
Purple Pride
m.denouden@doorpartners.nl
www.purplepride.nl