Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Perlina aubergine is klein maar fijn

Het Italiaanse La Perla del Sud heeft het exclusieve recht om de Perlina aubergine te telen. Het wordt ook wel mini aubergine genoemd vanwege zijn kleine formaat (15-30 gram en 8-12 centimeter lang) en trekt al decennia de aandacht van de consument en groothandelaren. Vooral in Italië is de Perlina erg geliefd vanwege zijn delicate, zoete smaak en vanwege de korte bereidingstijd van tien minuten.



De Perlina is een F1-hybride die voortkomt uit en kruising tussen ouderlijke segregatie met kleine vruchten. De aubergine is GMO-vrij omdat hij wordt verkregen met de methode van traditionele genetica, kruising en selectie.



De teelt vindt elk jaar plaats in een kas van ongeveer een halve hectare in de Siciliaanse plaats Ragusa.



De techniek voor de teelt is geïnspireerd op de principes van geïntegreerde productie met gebruik van geënte planten. Voor bestuiving wordt daarentegen gebruikt gemaakt van Hymenoptera-insecten (Bombus italicus) vergelijkbaar met bijen. Het beheer van het productieproces, van verplanten tot oogsten, staat onder directe controle van de eigenaar van La Perla del Sud en zijn familieleden.



Helaas is ook de Perlina aubergine het slachtoffer geworden van imitaties die de reputatie en goede naam aantasten en de consumenten verwarren. De aubergines die via het merk Perlina op de markt worden gebracht, zijn daarentegen verschillende soorten normale aubergines, die simpelweg voortijdig worden geoogst waardoor de houdbaarheid wordt verkort en de organoleptische eigenschappen worden aangetast.



Om de Perlina aubergine te kunnen verdedigen tegen imitaties is de naam Perlina geregistreerd als handelsmerk bij het Italiaanse octrooi- en merkenbureau van het ministerie van Economische Ontwikkeling. Bovendien is het merk Perlina ook als een variëteit geregistreerd in het nationale register van groentensoorten van het ministerie van Landbouw, Voedsel- en Bosbouwbeleid.



Eigenschappen van de Perlina aubergine:

  • De originele Perlina aubergines zijn gemarkeerd met een stempel op de verpakking (zie hieronder)
  • De aubergines zijn zelden groter dan 12 centimeter
  • De smaak is delicaat, bijna zoet en nooit bitter
  • De Perlina hoeft niet te worden geweekt en geschild

De Perlina aubergine is uniek: wees op uw hoede voor imitaties!

Contact:
La Perla del Sud
di Giombattista Campoccia
via IV Novembre 5/g
97019 Vittoria (RG)
Tel.: 335 7465062
Email: info@laperladelsud.it
Web: www.laperladelsud.it


Publicatiedatum: