Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gebroeders Yildirim voorzien de Duitse gastronomie

"We zijn de ogen, handen en neus van de koks"

Aardperen, paarse wortelen en de zogenaamde palmkool: wie tegenwoordig de gespecialiseerde gastronomie wil beleveren moet het hele jaar door een veelzijdig en uniek assortiment aanbieden. Desalniettemin bevat het productpalet van de firma Knackfrisch in Mönchengladbach ook heel 'normale' appelen, slasoorten en spruiten. Het maakt niet uit of het een kleine lokale klant of een bekende restaurantketen betreft: de service is altijd gelijk. "We zijn de ogen, handen en neus van de koks.''


Zoete aardappelen uit de VS zijn kwalitatief uniek

Broers en partners
De broers en zakenpartners Volkan en Namik Yildirim laten trots hun splinternieuwe magazijn zien dat ze sinds ongeveer een jaar in gebruik hebben. Inkoop- en verkoopleider Namik wijst naar een pallet met kruiden, één van de specialiteiten van de gastronomieleverancier. "We nemen onze kruiden zoals basilicum, oregano, salie en citroenmelisse alleen uit Israël af en verpakken die hier in schaaltjes van 80 gram." 

"De premium merken Gaia en Arava zijn zeker circa 10-15 procent duurder dan Italiaanse kruiden, maar daarvoor krijgt men dan ook topkwaliteit.'' Deze vaste herkomst geldt echter ook voor andere producten die de broers aanbieden, zoals de zoete aardappelen uit de VS of kiwi's van het merk Zespri. De kwaliteit van de producten wordt bovendien gegarandeerd door een controle waarbij de producten ter plaatse herverpakt, bekeken en uitgesorteerd worden.


De gebroeders Volkan (links) en Namik in het magazijn

Spruiten
Restaurantketens proberen zich tegenwoordig niet alleen met premiumkwaliteit, maar ook met unieke producten van de concurrentie te onderscheiden. Als gevolg daarvan omvat het productpalet van de firma Knackfrisch tegenwoordig ook bijzondere producten zoals aardpeer en paarse wortelen, die door hun intensieve smaak en mooie kleur heel populair zijn in de gastronomie. Aan de andere kant beleven ook alledaagse producten soms een renaissance. Yildirim: "Spruiten vormden bijvoorbeeld tot twee jaar geleden een product dat vooral thuis gebruikt werd, maar tegenwoordig zijn spruiten weer in opkomst. Ook palmkool: een kruising tussen spruiten en boerenkool is vooral in de moderne Italiaanse keuken heel populair.''


De producten worden met de hand herpakt en uitgesorteerd

Volgens de broers gaat het echter hoofdzakelijk om onbegrensde flexibiliteit en het gevoel geven dat je zowel op de wensen voor de korte termijn als voor de lange termijn ingaat. De broers noemen convenience producten als voorbeeld. Want het bedrijf levert volledig tegen de maatschappelijke trend in hoofdzakelijk onverwerkte en ongesneden producten. Yildirim: "Op dat gebied zijn we relatief oldschool, hoewel we ook slasoorten in gesneden vorm aanbieden. Voor de rest merken we echter eerder een tegengestelde tendens, tenminste bij onze clientèle.''


Kruiden uit Israël in het magazijn van de firma Knackfrisch

Verhuizing
De firma Knackfrisch werd in 1995 als detailhandelsbedrijf opgericht en is sinds 2010 volledig gespecialiseerd op de belevering van grootverbruikers, tehuizen, kantines en restaurantketens. Tegenwoordig wordt de groothandel door de tweede generatie gerund en in 2017 verhuisde het bedrijf naar de huidige hoofdvestiging aan de rand van Mönchengladbach. Naast het beleveren van de gastronomie biedt de firma ook school- en kantoorfruit aan. Het bedrijf bestaat tegenwoordig uit circa 20 medewerkers en beschikt over negen leveringsvoertuigen waarmee zowel traditionele als moderne restaurants binnen een straal van 100 km van dagelijks versproducten worden voorzien.

Verdere informatie:
Selen Handels GmbH - Knackfrisch
Willicher Damm 101
41066 Mönchengladbach
Telefon: +49 2161 303 9315
Telefax: +49 2161 303 2694
Publicatiedatum: