Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BioOrto, respect voor de natuur

"We zijn ervan overtuigd dat landbouw een beslissende rol speelt bij het waarborgen van de voedselkwaliteit dat we eten en bij een betere toekomst voor het milieu en de mensheid. Wij volgen het ritme van de natuur en we telen volgens de biologische methode, dat is de hoeksteen van hetgeen wij doen want we vinden het welzijn van de komende generaties óók belangrijk." Dat zegt Nino Emidio Passalacqua, directeur van BioOrto.


Eigenaresse van BioOrto Giulia Passalacqua met Mirko Conte, verkoopmanager.



Het bedrijf is gevestigd in Apricena (Apulië) en wordt gezien als een van de pioniers op het gebied van de teelt en verkoop van biologische groenten en fruit.

BioOrto is in 2003 opgericht en beschikt over 500 hectare waarop groenten worden geteeld die typisch zijn voor de streek: bloemkool, broccoli, venkel, selderij, snijbiet, radicchio, romanesco kool en in de zomer courgette, tomaten, meloen, snoepkomkommers en tafeldruiven.

Om te kunnen voldoen aan de behoeften van de markt, beschikt het bedrijf over een moderne, overdekte verwerkingsfaciliteit van ongeveer 20.000 vierkante meter. Daar binnen zijn zeven verwerkingslijnen waar dagelijks meer dan 200 medewerkers aan werken.




Dankzij een koude bewaringscapaciteit van 50.000 vierkante meter garandeert BioOrto de beste behandeling en conservering van groenten. Het merk identificeert een hoge kwaliteitsstandaard van productie en vestigt een vertrouwensrelatie met klanten en eindgebruikers.

Alle processen, van teelt tot marketing, worden gereguleerd door de belangrijkste internationale certificeringen met als doel een duurzame productie te verkrijgen waarbij respect voor het milieu en de biodiversiteit centraal staat.



"Om de klanten maximale voedselveiligheid te bieden, voldoet onze verwerkingsfaciliteit aan alle eisen en heeft het verschillende certificaten. We zijn al ongeveer 10 jaar aanwezig op de markt voor biologische producten en we exporteren naar heel Europa."

"De evolutie van de verwerkte producten is een natuurlijk gevolg van de ervaring die we in de praktijk hebben opgedaan. We zijn in staat om het verse product op een optimale manier te laten groeien en om te zetten in verwerkte producten met een uitstekende kwaliteit in mooie verpakkingen."



"We transformeren een tomaat met een hoog gehalte aan lycopeen, waardoor we een lichtere voorraad lycopeen kunnen verkrijgen (ongeveer 69% meer dan in het verleden), waarna de transformatie vindt plaats in moderne verwerkingsfabrieken."

"We zijn een groeiend bedrijf en de biologische sector blijft continu groeien en verwerft steeds meer ruimte in de supermarkten."


"Ongeveer 80% van onze producten worden verkocht in het buitenland in supermarkten, biologische winkels en in de horeca. Maar we verkopen onze producten ook online, dus direct aan de klant, wat ons geen windeieren legt."

"Consumenten zijn zich steeds meer bewust van de kwaliteit van voedsel en een gezonde levensstijl die uitgaat van een correct voedingspatroon. Juist met dit in ons achterhoofd proberen we ons merk te promoten, in de eerste plaats door direct te communiceren met de consument."

Contact:
BioOrto Soc. Coop. Agr.

Loc. Posta dei Colli
71011 Apricena (FG)
Mobile: + 39 3485211159
Tel. +39 (0)882645787
Fax +39 (0)882646418
Email: mirko@bio-orto.it
Web: www.bio-orto.com
Publicatiedatum: