Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kurt Lauwers, Hollandplant

"We hebben een erg bewogen seizoen achter de rug"

Tholen - Een zeldzaam donkere winter, heftige januaristormen en het pepinovirus wat niet meer mag ingebracht worden bij de plantenkwekers. "We hebben een erg bewogen seizoen achter de rug," vat salesmanager Kurt Lauwers van Hollandplant de afgelopen maanden samen.



Stormen en virussen
De stormen in januari bezorgden de glastuinbouw spannende uren. "Een aantal klanten had hierdoor schade. De meeste telers hebben met restanten uit onze voorraad hun kas terug vol gekregen maar sommigen hebben we opnieuw moeten zaaien." Over het pepinovirus zegt Kurt: "Hollandplant heeft nooit virus ingebracht, dus voor ons verandert er niets, maar het is wel een item waar veel over gesproken wordt. Wat TOC-virus betreft, hebben wij gelukkig geen klanten die het hebben."



Meer planten geleverd
Door uitbreidingen en enkele nieuwe klanten heeft Hollandplant meer planten moeten leveren. "De laatste planten voor de onbelichte teelt worden nu geleverd en de eerste tomatenplanten voor de belichte teelt zijn ondertussen al weer gezaaid. 

Ondanks de sombere winter met veel te weinig zon hebben we goede planten kunnen leveren. Om voldoende kracht in de plant te houden, hebben we meer moeten belichten en daardoor ook extra moeten monitoren op lichtgevoelige rassen om oedeem schade zo veel mogelijk te voorkomen."




Aardwarmte en aubergineplanten
Daarnaast waren er in het afgelopen seizoen ook mooie ontwikkelingen voor het bedrijf uit Bergschenhoek: "In december is Hollandplant aangesloten op het aardwarmtenetwerk en inmiddels heeft de eerste levering plaatsgevonden. Verder hebben we dit jaar voor het eerst grote partijen geënte getopte aubergineplanten geleverd."

Hollandplant staat met deze planten op HortiContact Gorinchem van 20 tot 22 februari in stand nummer 223.

Voor meer informatie:
Hollandplant
Warmoeziersweg 50
2661 EH Bergschenhoek
T: 010 – 521 63 33
F: 010 – 521 46 09
E: info@hollandplant.nl
www.hollandplant.nl