Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
5 hectare aardbeiplantenteelt onder glas voor Vissers Plant Innovators

"In april gaan de eerste aardbeiplanten de kas in"

Tholen - Begin oktober 2017 is door Havecon in het Limburgse America gestart met de bouw van een nieuwe kas voor Vissers Plant Innovators. Het bedraagt een project van in totaal 5 hectare bestemd voor aardbeiplanten. Begin december kon Havecon trots melden dat al het glas geplaatst was. In april gaan de eerste planten de kas in.


Foto: Havecon.

Het gaat bij Vissers om 5 hectare ter vervanging van de aardbeienteelt in volle grond. Bert de Vries van Vissers laat weten dat met de teelt onder glas gestreefd wordt naar betere controle van de teeltomstandigheden. Weersinvloeden zullen onder glas zoveel mogelijk uitgesloten worden.

Seizoensarbeiders
Ook belangrijk voor de seizoensarbeiders die steeds minder interesse hebben in het werken in de volle grond onder vaak gure omstandigheden. De Vries: "Het is steeds moeilijker om personeel warm te maken voor het werken in volle grond. Veel van onze seizoensarbeiders werken liever beschut en onder glas."

Goedkoper
Toch zal aardbeienteelt in de volle grond niet zomaar tot het verleden behoren. Het is namelijk nog steeds goedkoper om in volle grond te telen. "Het wegzetten van zoveel hectares (Vissers teelt aardbeiplanten op meer dan honderd hectare in vooral volle grond) onder glas is zeer kostbaar", aldus De Vries. Op termijn zou op de locatie in America nog 15 hectare bijgebouwd kunnen worden.

Trayplanten
Door de verschuiving van de aardbeienteelt vanuit de volle grond naar de teelt in onder andere tunnels en onder glas is er een toenemende vraag naar meer trayplanten. Ook naar de levering van planten rechtstreeks uit de koeling, zogenaamde frigoplanten, is steeds meer vraag.

Meer informatie:
Vissers Aardbeiplanten B.V.
www.vissers.com/nl
info@vissers.com