Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hi Power hoofdras

"Areaal belichte komkommers naar 80 hectare"

Hi Power is ook in 2018 weer hoofdras in de belichte teelt. Het areaal met lampen is fors uitgebreid in de komkommers en telt inmiddels zo'n 80 ha in Nederland. "De afgelopen jaren is veel ervaring opgedaan en deze leert ons dat een komkommerplant en zeker Hi Power enorm efficiënt omgaat met het kunstlicht", aldus het Nunhems Komkommer Team. Via individuele bezoeken en rondgangen worden die nieuwe ontwikkelingen nauw gevolgd en gedeeld zodat het meest optimale resultaat kan worden bereikt.



"Op dit moment zien we een aantal komkommerbedrijven met echte winterproductie. Zij hebben een lichtniveau geïnstalleerd met ongeveer 190 mmol en planten in november. Al ruim vóór de jaarwisseling snijden ze de eerste komkommers." 

De grootse groep belichte Hi Power telers heeft ongeveer 90 mmol geïnstalleerd. Zij planten eind december en oogsten eind januari de eerste vruchten. Deze teelt heeft een ruimere startafstand, 1,5 - 1,7 pl/m2. Begin februari wordt deze plantdichtheid verdubbeld door een scheut te laten staan.

"Hi Power voldoet prima in deze teelten vanwege zijn perfecte kwaliteit, zijn arbeidsvriendelijkheid en zijn hoge productie tot aan het einde van deze belichte hogedraadteelt", aldus Nunhems. De belichte hogedraadteelt loopt tot half juli.
 
Voor meer informatie:
Nunhems Netherlands - komkommer team
Noordlandseweg 54
2691 KM 's-Gravenzande
the Netherlands
Tel +31 6 28608990

Cees Ammerlaan 
M. +31 6 15004979
Jan Hanemaaijer
M. +31 6 2860 8990
Paul Posthoorn
M. +31 6 5466 8761


 
Publicatiedatum: