Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Perzische komkommers schaars in Noord-Amerika

In de VS geteelde komkommers zijn momenteel een toonbeeld van continuïteit. Volgens Karen Thomson van Thomson Fresh in Los Angeles, Californië, is het aanbod van komkommers vanuit Mexico redelijk stabiel geweest met een volume vergelijkbaar aan dat van vorig jaar en zijn daardoor de prijzen niet te veel gestegen of gedaald.

Het Mexicaanse seizoen loopt waarschijnlijk tot mei en dat is wanneer Thomson zich voor hun komkommers tot Californië zal richten.



Ander scenario voor de Perzische komkommer
Tegelijkertijd was er wel een tekort aan een van de drie rassen, nl. de Perzische komkommer. Thomson weet niet precies waarom: "Het kunnen weersomstandigheden zijn of aanplantingen, maar het aanbod is zo laag dat de markt tussen de $20 en $30 ligt. Het is momenteel echt moeilijk om er aan te komen." Deze situatie bestaat al drie weken en lijkt geen invloed te hebben op de andere twee komkommersoorten: de Engelse en Amerikaanse.

Maar de vraag naar komkommers was ook wat aan de magere kant. Thomson: "Er komt nu genoeg geld binnen, dus zijn de prijzen niet echt hoog en redelijk stabiel. En dat geldt al sinds half december. De prijzen lagen toen zwakker, maar dat is sindsdien verbeterd en ze zijn de laatste 4-5 weken stabiel gebleven."

Hoop op verandering
Terwijl ze een stabiele ontwikkeling voor Engelse komkommers verwacht, hoopt ze op een verandering bij de Perzische: "Hopelijk stijgt de productie voor de Perzische komkommers, waardoor de prijs zal dalen."

Voor meer informatie:
Karen Thomson
Thomson Fresh LLC
Tel: +1-310-372-0177
karenmthomson@hotmail.com
www.thomsonfresh.com
Publicatiedatum: