Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Laser een van de schoonste manieren van coderen

Salade en dressing komen pas op het laatste moment bij elkaar. Bij kant-en-klare salades wordt de dressing voor het gemak apart bijgesloten. De uitdaging is dan om het cupje zo schoon mogelijk te coderen zodat er geen sporten van inkt of oplosmiddelen in de salade terecht komen. Euroma heeft daarom een codeerlaser aangeschaft. 



Bij Euroma heerste al langer de wens om de conventionele manieren van coderen van de cupjes voor salades onder de loep te nemen, vertelt Patrick Smit, Sales Engineer bij Mundi Technology. "Euroma benaderde mij met deze specifieke case. Binnen Mundi Technology hebben wij ons al jaren gespecialiseerd in het coderen met behulp van laser. Wij hebben onder meer uitgebreid ervaring opgedaan met het coderen op folie. Door onder andere de hoge snelheid waarmee we kunnen coderen, de nauwkeurigheid van de code en het feit dat coderen met laser één van de schoonste manieren van coderen is, is het een zeer geschikte manier voor in de voedingsmiddelenbranche."

Euroma zag de duidelijke voordelen van coderen met een laser en besloot om haar productielijn te voorzien van een codeerlaser. Patrick Smit: "In dit specifieke geval is de laser geïntegreerd in de bestaande roterende vulmachine. Gezien de natte productieomgeving installeerden we een IP65-model. Voorafgaand aan plaatsing is nauw overleg gepleegd met machinebouwer Steven BV uit Joure. Zo werd Euroma zelf compleet ontzorgd."



Binnen Euroma hebben ze bij eerdere softwareaanpassingen al ingespeeld op de interne wens om andere manieren van coderen te ontdekken. De software, Clarisoft, die Euroma gebruikt, kan moeiteloos communiceren met de Linx laserapparatuur. Door deze vooruitziende blik van Euroma is het mogelijk om de code te genereren op het hoofdkantoor in Wapenveld en van daaruit te verzenden naar de productlocatie in Schijndel. Hans van Eijk, Senior Process Engineer bij Euroma vertelt over zijn ervaringen: "De machine was gemakkelijk te integreren in onze afvulmachine. Na een korte uitleg kon ik snel en eenvoudig de machine bedienen. En doordat de machine compatibel is met de door ons gebruikte software is het instellen een koud kunstje. Wat bij ons ook meegespeeld heeft bij de keuze voor laser is dat het één van de schoonste manieren van coderen is. We hebben geen inkt, oplosmiddelen en solvents nodig. En dat sluit perfect aan op onze visie op verantwoord ondernemen."

Voor meer informatie
Mundi Technology
Communicatieweg 11
3641 SG Mijdrecht
T: +31 (0)297230840
Publicatiedatum: