Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rotterdamse studenten aan de slag voor foodbedrijven op Fruit Logistica

Op de Fruit Logistica in Berlijn zijn 50 studenten van onderwijsinstellingen uit de Rotterdamse regio actief geweest voor foodbedrijven. Tijdens de internationale beurs voerden de studenten diverse opdrachten voor en namens foodbedrijven uit, zoals markt- en concurrentieonderzoek en het verzorgen van hospitality op de stands. "Door studenten en bedrijven op deze manier aan elkaar te verbinden, realiseren we ambassadeurs voor de sector én komen foodondernemers in contact met gedreven studenten. Dit resulteert in een groot aantal kwalitatieve leads voor toekomstige vacatures", aldus Sharon Janmaat (projectmanager Rotterdam Food Cluster).



Unieke studiereis
Rotterdam Food Cluster organiseerde deze unieke studiereis naar Berlijn in het kader van de samenwerking 'Food for the Future'. Doel van de reis was studenten kennis te laten maken met de foodsector en hen te enthousiasmeren voor een carrière in de foodsector. Dankzij bedrijven als Berg Hortimotive, Siemens, Koppert Cress, Dex Groep, Havenbedrijf Rotterdam, Bom Group, Nature's Pride, Koppert Biological Systems, The Greenery, Westland Marketing en GroentenFruit Huis zijn er ongeveer 50 stageplaatsen gerealiseerd. "Het is voor docenten en studenten overweldigend wat hier te zien is", zegt Sjoerd Nieboer (docent Tuinbouw en Agribusiness bij Hogeschool INholland Delft). "Inmiddels hebben al mijn studenten al stageplaatsen aangeboden gekregen."



Futureproof onderwijs
Rotterdam Food Cluster, initiatief van de gemeente Rotterdam, wil samen met het bedrijfsleven en kennis- en opleidingsinstituten het innovatievermogen van de regionale foodsector stimuleren en nieuwe generaties op de toekomst voorbereiden. Albeda, Erasmus Universiteit Rotterdam, Greenport, INholland, Hogeschool Rotterdam, Lentiz onderwijsgroep, STC, Wageningen University & Research, het Wellantcollege en Zadkine zijn in 2016 met de gemeente en het bedrijfsleven daarom een samenwerking aangegaan voor de toekomst van het onderwijs in de foodsector van regio Rotterdam: 'Food for the Future'. Met deze samenwerking zorgt regio Rotterdam voor onderwijs dat aansluit op de snel veranderende arbeidsbehoeftes van de foodsector.

Rotterdam Food Cluster
Regio Rotterdam loopt voorop in de wereldwijde voedseleconomie. Met meer dan 8.000 food gerelateerde bedrijven, 45.000 arbeidsplaatsen en een gunstige ligging is het Rotterdam Food Cluster uniek in de wereld. "Iedere dag werken we hier - van zaadveredeling, productie, verwerking, research & development en onderwijs, tot transport en logistiek - aan oplossingen voor de voedselvraagstukken van vandaag en morgen. Rotterdam Food Cluster wil de regionale foodsector een boost geven door het stimuleren van innovatie, samenwerking, investeringen en zorgen voor goede dienstverlening om ondernemers te laten ondernemen."
 
Meer informatie:
Rotterdam Food Cluster
www.rotterdamfoodcluster.com

Publicatiedatum: