Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
voor eigenschappen in groenten

Bejo en Limagrain sluiten licentiedeal

Bejo en Limagrain, via haar beursgenoteerde bedrijven Vilmorin & Cie, hebben een overeenkomst getekend voor de uitwisseling van niet-exclusieve licenties voor geoctrooieerde eigenschappen in groenten. De groentenveredelingsbedrijven kunnen daarmee hun innovatieve capaciteit vergroten en sneller verbeterde rassen introduceren.



SHARE
Middels deze overeenkomst verschaffen de partijen elkaar de mogelijkheid om plantmateriaal, dat onder de reikwijdte van hun octrooien valt, te gebruiken voor veredeling en commerciƫle doeleinden in groenten. Doordat zij gebruik kunnen maken van elkaars innovaties worden voor beide bedrijven de mogelijkheden vergroot om nieuwe en verbeterde groentenrassen te ontwikkelen.

John-Pieter Schipper, directeur van Bejo: "Deze overeenkomst volgt op eerdere overeenkomsten die Bejo met partners is aangegaan sinds de oprichting van het International Licensing Platfom Vegetable. Wij zijn ervan overtuigd dat vrije toegang tot genetica op lange termijn bijdraagt aan behoud van biodiversiteit en benodigde voedselvoorziening. Bovendien versterkt deze overeenkomst de innovatiekracht van beide bedrijven, wat uiteindelijk weer ten goede komt aan de markt."

Arnaud Massager, wetenschappelijk directeur van Limagrain Vegetable Seeds: "Deze overeenkomst geeft beide partijen toegang tot elkaars innovaties en biedt daarmee verdere mogelijkheid om nieuwe rassen te ontwikkelen. Uiteindelijk zullen zowel telers als consumenten hiervan profijt hebben."

Voor meer informatie:
Limagrain
www.limagrain.com




Bejo Zaden
Trambaan 1
1749 CZ Warmenhuizen
Postbus 50
1749 ZH Warmenhuizen
Nederland
T +31(0)226 - 39 61 62
F +31(0)226 - 39 35 04
www.bejo.nl
Publicatiedatum: