Dé website voor de Nederlandse groententeeltMededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
voor eigenschappen in groenten

Bejo en Limagrain sluiten licentiedeal

Bejo en Limagrain, via haar beursgenoteerde bedrijven Vilmorin & Cie, hebben een overeenkomst getekend voor de uitwisseling van niet-exclusieve licenties voor geoctrooieerde eigenschappen in groenten. De groentenveredelingsbedrijven kunnen daarmee hun innovatieve capaciteit vergroten en sneller verbeterde rassen introduceren.SHARE
Middels deze overeenkomst verschaffen de partijen elkaar de mogelijkheid om plantmateriaal, dat onder de reikwijdte van hun octrooien valt, te gebruiken voor veredeling en commerciŰle doeleinden in groenten. Doordat zij gebruik kunnen maken van elkaars innovaties worden voor beide bedrijven de mogelijkheden vergroot om nieuwe en verbeterde groentenrassen te ontwikkelen.

John-Pieter Schipper, directeur van Bejo: "Deze overeenkomst volgt op eerdere overeenkomsten die Bejo met partners is aangegaan sinds de oprichting van het International Licensing Platfom Vegetable. Wij zijn ervan overtuigd dat vrije toegang tot genetica op lange termijn bijdraagt aan behoud van biodiversiteit en benodigde voedselvoorziening. Bovendien versterkt deze overeenkomst de innovatiekracht van beide bedrijven, wat uiteindelijk weer ten goede komt aan de markt."

Arnaud Massager, wetenschappelijk directeur van Limagrain Vegetable Seeds: "Deze overeenkomst geeft beide partijen toegang tot elkaars innovaties en biedt daarmee verdere mogelijkheid om nieuwe rassen te ontwikkelen. Uiteindelijk zullen zowel telers als consumenten hiervan profijt hebben."

Voor meer informatie:
Limagrain
www.limagrain.com
Bejo Zaden
Trambaan 1
1749 CZ Warmenhuizen
Postbus 50
1749 ZH Warmenhuizen
Nederland
T +31(0)226 - 39 61 62
F +31(0)226 - 39 35 04
www.bejo.nl

Publicatiedatum: 13-2-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: