Dé website voor de Nederlandse groententeelt


Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
EU beleid biedt mogelijkheden voor teelt op water

Een nieuw onderzoek bespreekt de verschillende beleidsgebieden binnen de EU die relevant zijn voor het aquaponics systeem. Het doel is om te kijken hoe dit systeem bij kan dragen aan Europese doelen en hoe deze beleidsregels steun en mogelijkheden voor de sector kunnen bieden.

Omdat aquaponics zowel over vissen als de groententeelt gaat, zijn er meerdere relevante beleidsgebieden die hiermee te maken hebben. Hieronder vallen het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB), het Algemeen Visserijbeleid (AVB), de Europese Autoriteit voor de Voedselveiligheid (EFSA) en het Milieubeleid van de EU. De doelen van deze beleidsgebieden, die gelinkt zijn aan aquaponics, zijn het promoten van innovatie, het concurrentievermogen op de markt en duurzaamheid verbeteren, verbeteren van toegang tot ruimte en water, het welzijn van vissen, het voorkomen van afval en het promoten van een efficiŽnte economie die zo min mogelijk koolstof verbruikt. 


Nelson and Pade Inc., www.aquaponics.com, Copyright 2018, Alle rechten voorbehouden.

Aquaponics draagt bij aan het halen van deze doelen door het gebruik van water en voedingsstoffen te minimaliseren, gebieden te gebruiken die niet geschikt zijn voor andere voedselproductie methodes, het mogelijk maken van lokale voedselproductie en het daardoor creŽren van nieuwe baanmogelijkheden voor de lokale bevolking. De EU biedt verschillende mogelijkheden voor financiŽle steun voor het opzetten van een aquaponics systeem. Hierdoor zijn er mogelijkheden voor zowel nieuwkomers op dit gebied als voor bestaande aquaponics entrepreneurs. De financiŽle steun richt zich voornamelijk op onderzoeksprojecten, hoewel de sector ook steun nodig heeft op het gebied van commerciŽle ontwikkeling. 

Publicatiedatum: 13-2-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: