Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
35.000 m2

Singapore kondigt de bouw van dakkassen aan

Vorig week hebben we een reportage gemaakt over de Singaporese agrarische sector. "Singaporezen moeten creatief zijn, want er is simpelweg niet genoeg ruimte in het land voor grote akkers met gewassen of enorme kassen", concludeerden we, en dit blijkt ook zo te zijn. Vandaag rapporteren we over twee nieuwe geïntegreerde teeltbedrijven. Urban Farming Partners gaat samenwerken met het infrastructuur bouwbedrijf HSL om een geïntegreerd commercieel teeltbedrijf op te zetten in een bestaand gebouw. AmHydro en ComCrop hebben daarnaast de ontwikkeling van een dak kas aangekondigd.

American Hydroponics (AmHydro) uit Arcata, Californië en ComCrop uit Singapore gaan voor dit laatstgenoemde project 8 kassen op een dak bouwen. Hierin zal duurzame voeding dat vrij is van bestrijdingsmiddelen worden geteeld. "ComCrop, Singapore's belangrijkste bedrijf in de bouw van dakkassen, zal speciale technologieën en de nieuwste AmHydro techniek voor de teelt op water gebruiken. Het doel is om door middel van de nieuwe kassen te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar lokaal geproduceerde en duurzame versproducten", leggen ze uit. 


Peter Barber, directeur van ComCrop

Teeltbedrijf met 8 kassen
Het teeltcomplex zal bestaan uit 8 kassen die op de daken worden geplaatst. De eerst kas (fase 1) wordt 6930 m2 groot worden en zal jaarlijks ongeveer 332.000 planten (ongeveer 40.824 kilo verse voeding) gaan produceren. Het gehele project zal na afronding meer dan 35.000 m2 in beslag nemen. 

ComCrop verkoopt online verse kruiden en bladgroenten aan zowel consumenten als restaurants. "Het nieuwe teeltbedrijf zal rond juli 2018 producten aan deze klanten kunnen gaan leveren," zegt Peter Barber, de directeur van ComCrop. AmHydro heeft eerder al systemen voor de teelt op water op daken ontworpen en gebouwd, zoals voor Lufa Farms in Montreal en Gotham Greens in New York. Met toevoeging van dit project zullen de systemen van AmHydro in 66 landen aanwezig zijn. 

ComCrop is het eerste en enige AVA gecertificeerde kassenbedrijf in Singapore. Hun doel is om de hoeveelheid binnenlands geproduceerde voeding te verhogen, omdat op dit moment meer dan 90% van de voeding in Singapore geïmporteerd wordt. 


Het AmHydro systeem voor de teelt op water

Dakteeltbedrijf bij Sky Vegetables, Bronx, NYC
De directeur van ComCrop, Peter Barber legt uit dat "ComCrop voor AmHydro heeft gekozen omdat ze het meest geschikt zijn voor de teelt op daken en de beste oogst opleveren in het unieke klimaat van Singapore. "Hij voegt ook toe dat "de nieuwe kassen dankzij de AmHydro groeisystemen een hogere oogst op zullen leveren waardoor grotere hoeveelheden en meer variëteiten aan lokale consumenten verkocht kunnen worden." 


Een arbeider bij de huidige dak kas van ComCrop

Hoogwaardig AmHydro groeisysteem
De onderdirecteur van AmHydro, Joe Swartz, vertelt, "We zijn erg blij met onze nieuwe samenwerking met ComCrop." Hij voegt toe: "Het telen op daken is slechts een van de vele technieken die we zullen gebruiken om de stedelijke bevolking in de toekomst te voeden. De samenwerking met geweldige bedrijven als ComCrop zal ons helpen om dit te bereiken."
 
Infrastructuurbedrijf
Op een iets andere schaal, maar volgens dezelfde trend gaat de Nederlandse publiek-private samenwerking UFP (Urban Farming Partners) samenwerken met HSL, een infrastructuurbedrijf in de ASEAN regio. Samen gaan ze een commercieel teeltbedrijf in het al bestaande gebouw van HSL opzetten. Dit teeltbedrijf heeft de potentiële capaciteit om meer dan 1000 ton gezonde en verse goederen voor de Singaporese markt te produceren. 



"Het telen van verse producten in een optimaal binnenmilieu met de nieuwste LED verlichting, irrigatie, fertigatie en klimaatcontrolesystemen, ons stedelijke teeltconcept past perfect bij de mogelijkheden die de gebouwen van HSL bieden," zegt het bedrijf. 

UFP en HSL hebben op 30 januari een samenwerkingsovereenkomst getekend om van de droom van dit stedelijke teeltbedrijf een realiteit te maken. De nieuwe samenwerking is een essentiële toevoeging op de al bestaande samenwerkingen met Citizen Farm als lokale exploitant en de Nanyang Technological University als kennispartner. 

"Bij ons staat sociale verantwoordelijkheid, duurzaamheid, innovatie en een groen en gezond milieu hoog in het vaandel", legt HSL uit. "Deze kenmerken passen perfect bij de visies van UFP en Citizen Farm. Het opvangen van regenwater, zonne-energie en het hergebruiken van industriële CO2 zijn enkele voorbeelden van de duurzame technologieën die bij het stedelijke teeltbedrijf gebruikt zullen worden." 

In het midden van 2018 zullen de partners keuzes maken over welke gewassen en groeisystemen het meest geschikt zijn voor het gebouw van HSL. "Samen tillen we de voedselvoorziening in Singapore naar een hoger niveau", zeggen de bedrijven.

Voor meer informatie
Joe Swartz
American Hydroponics
286 South G Street
Arcata, CA 95521-6670
Phone 707-825-3082
Joe@AmHydro.com
americanhydroponics.com

Wouter Vos
Urban Farming Partners
T: +31 6 53 13 48 61
E: wvos@kuiper.nl
www.urbanfarmingpartners.com

Grace Lim-Quek, HSL
E: grace@hsl.com.sg
www.hsl.com.sg

Kenlog bv.
Europa 1
2672 ZX Naaldwijk, Westland
M. +31 6 252 76 071
E. mirjamboekestijn@kenlog.nl
I. www.kenlog.nl

Publicatiedatum: