Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jonathan Goumon, the Greenery:

"Moeilijk om met Frans product te concurreren"

Tholen – "De Franse markt heeft een voorkeur voor Franse producten. Er worden alleen Nederlandse producten geïmporteerd als het betreffende product niet beschikbaar is in Frankrijk zelf." Dat zegt Jonathan Goumon van the Greenery. "Je kunt de Franse producten bijna geen concurrentie noemen. Zelfs als we Nederlandse producten kunnen aanbieden voor 50% van de prijs, richten inkopers van supermarkten zich nog op de binnenlandse teelt."

"De afgelopen drie jaar zijn er volgens de cijfers van de KCB steeds minder Nederlandse producten naar Frankrijk geëxporteerd. Op dit moment zijn er wel wat Nederlandse producten beschikbaar, maar vergeleken bij het aantal Spaanse producten is dit erg weinig. Nederlandse bedrijven exporteren naar Frankrijk op zeer onregelmatige basis."

Nederlandse technologie 
"Net als in Nederland produceren steeds meer France telers jaarrond tomaten. Tijdens de Sival die in januari werd gehouden in Angers, hebben veel Nederlandse bedrijven technologie voor belichte teelt verkocht aan de Fransen. Verder is de kalender voor Franse productie nagenoeg gelijk aan de Nederlandse. Aubergines lopen van eind maart tot eind november, komkommers van begin februari tot eind november en de courgettes, die geteeld worden in de volle grond, lopen van maart tot oktober. Voor tomaten en paprika's wil Frankrijk graag zelfvoorzienend zijn en dus gaat de productie hiervan omhoog." 

Biologisch populair
Biologische producten zijn in Frankrijk zeer populair. Jonathan: "Er is niet genoeg aanbod om aan de hoge vraag te voldoen. Per productiejaar stijgt het volume met 13%."

Voor meer informatie:
The Greenery
Jonathan Goumon