Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Delphy belichtingsproef

Eerste framboos van onder LED geoogst

De eerste frambozen, die sinds november onder LED-verlichting hebben kunnen groeien bij het Improvement Centre Delphy in Bleiswijk, zijn geoogst. Delphy is gestart met een proef waarbij zowel bramen als frambozen onder LED-lampen groeien om de rijpheid te vervroegen en de productie te verhogen.



Rendabel teeltconcept 
Gestreefd wordt naar het ontwikkelen van een rendabel teeltconcept waarbij er een kwalitatief goed product wordt geteeld.

De bramen- en frambozenplanten die op het Delphy Improvement Centre 20 november 2017 geplant zijn onder LED-verlichting bloeien momenteel rijk en de vruchten beginnen flink te groeien. Op 1 februari zijn de eerste rijpe frambozen geplukt. Dit is vroeger dan verwacht. Over drie weken zullen naar verwachting de eerste bramen worden geoogst. 



"Het is dus mogelijk om in februari frambozen van Nederlandse bodem met goede kwaliteit te oogsten. Het is zeer boeiend om te zien hoe de planten reageren om de gecreĆ«erde klimaatomstandigheden met licht, joules en temperatuur. De komende weken worden de resultaten van dit nieuwe teeltconcept verder uitgewerkt", laat het team weten. 

Voor meer informatie:
Delphy
www.delphy.nl
Lisanne Helmus, onderzoeker Improvement Centre Delphy
Tel.: 06 21 58 67 30
E-mail: l.schuddebeurs@delphy.nl

Willem van Eldik, team Houtig Kleinfruit Delphy
Tel.: 06 53 37 45 38
E-mail: w.vaneldik@delphy.nl


 
Publicatiedatum: