Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aurelius rondt overname Spaans verpakkingsbedrijf Abelan af

Aurelius Equity Opportunities SE & Co. KgaA, de beursgenoteerde pan-Europese investeringsgroep, heeft de overname van de Spaanse verpakkingsspecialist Abelan Board Industrial S.L. succesvol afgerond sinds 31 januari 2018. Abelan, dat opereert vanuit Zuid-Europa, is een belangrijke producent van core board en solid board packaging producten. De overname zal de activiteiten van Aurelius op de verpakkingsmarkt verder versterken door synergie te bewerkstelligen met Solidus Solutions, een bestaande portfolio company van de groep.
 
Richard Houben, CEO van Solidus Solutions, verklaart de potentiële synergie tussen Solidus Solutions en Abelan nader: "De Solidus Solutions groep is een van Europa's leidende producenten van graphic board, solid board en solid board verpakkingen. Deze strategische acquisitie stelt Solidus in staat om haar service naar klanten toe verder te optimaliseren, een breder productportfolio aan te bieden en haar pan-Europese groei te versnellen."
 
 
Abelan werd opgericht in 1911 en is uitgegroeid tot een van Europa's toonaangevende leveranciers van core board en solid board verpakkingen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in San Andrés in Noord-Spanje en stelt ongeveer 250 mensen tewerk in drie productievestigingen in Spanje en Frankrijk. De vestigingen zullen in 2017 naar verwachting een omzet van ongeveer € 70 miljoen genereren. Abelan heeft twee belangrijke expertisegebieden: de productie van core board voor de kokerindustrie, dozen en andere verpakkingstoepassingen en de productie van massief kartonnen verpakkingen (Videcart), waarbij een grote verscheidenheid aan dozen en trays wordt geleverd bij diverse distributiemerken in onder andere de Europese vlees-, bloemen- en groenten- en fruitindustrie.
Publicatiedatum: