Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Komkommerras Sumapol is de nieuwe maatstaf"

Het komkommerras Sumapol (E23L.2300) wordt op de HortiContact in Gorinchem onder de aandacht gebracht. Wat het meeste opvalt, is de productie. "In de proeven liep de productie van Sumapol voor op het standaardras, onafhankelijk welk ras ernaast staat", laat het team van Enza Zaden weten. "Ook in de volle kassen van afgelopen jaar behaalde Sumapol hoge productiecijfers." Het werd in 2017 op 40 ha geteeld.



Arbeid
Behalve hoge productiecijfers wordt het ras ook gekenmerkt door een hoge kwaliteit en goede houdbaarheid. De teelt vergt weinig arbeid en daarnaast is de komkommer makkelijk te oogsten. Ook is Sumapol in hoge mate meeldauwresistent en genetisch en in de praktijk goed bestand gebleken tegen Mycosphaerella.

"Kort samengevat: een echte alleskunner met bijzondere resistentie voor zowel de zomer- als herfstteelt", aldus het team van Enza Zaden trots. 



John Verlinden
Vorig seizoen teelde teler John Verlinden van Kwekerij Verlinden BV al het komkommerras Sumapol (E23L.2300). Ook hij zag de kenmerken tijdens de teelt naar boven komen. Zowel in de zomer- als in de herfstteelt stemde de komkommer hem tevreden. Genoeg voedingsbodem om dit jaar wederom voor Sumapol te kiezen.


HortiContact Gorinchem 
Standnummer 243
Datum: 20-22 februari 2018


Voor meer informatie: 
Enza Zaden Nederland
+31 (0)228 350 100
info@enzazaden.nl
Publicatiedatum: