Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twee coöperaties opgericht voor collectieve waterzuivering

Op 30 januari jl. zijn er twee nieuwe coöperaties opgericht die collectief aan de slag gaan met de per 1 januari vastgestelde waterzuiveringsplicht. Coöperatie Waterzuivering West10 U.A. betreft het gebied rondom de Scheeweg, Kreekrug en Burgerdijkseweg in de Lier met in totaal 110 hectare glas. Coöperatie Waterzuivering West33 U.A. betreft het gebied rondom de Oostbuurtseweg, Oostlaan en Zijtwende met in totaal 118 hectare glas.



De adviescombinatie Flynth - Rombou - Inno-Agro hebben het benodigde businessplan geschreven en de totstandkoming van het collectief begeleid. KraGd Notariaat in de persoon van Richard Verbeek heeft voor de oprichting van de coöperaties zorg gedragen.


Robert Duijvestijn en Richard Verbeek

De technieken en oplossingsrichtingen rondom het gezamenlijk zuiveren van water zijn divers. Daarom wordt het aankomende jaar gebruikt om gezamenlijk het benodigde nadere onderzoek naar waterzuivering te doen en de oplossingsrichting en het businessplan verder te concretiseren. Het uiteindelijke doel is om voor de leden van het collectief te zorgen voor de meest efficiënte en duurzame invulling van hun waterhuishouding.



De adviescombinatie verwacht dat er meer collectieven volgen. Het is voor veel bedrijven nog te vroeg om beslissingen te nemen om te investeren in zuiveringsapparatuur. Uitzondering vormen uiteraard de bedrijven die naar nul-lozing gaan of een abonnement hebben afgesloten bij een mobiele zuiveraar.

Heeft u vragen over de zuiveringsplicht of nul-lozing, dan kunt u contact met ons opnemen met:

Inno-Agro
Robert Duijvestijn
M: 06 - 83 80 34 80
E: robert@inno-agro.nl
www.inno-agro.nl
Publicatiedatum: