Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groothandelaar uit Dortmund onderscheidt zich met veelzijdig assortiment

"Veel vraag naar Trompette de la mort en kastanjechampignons"

Ondanks dat het aantal aanbieders met een compleet assortiment bij de Duitse groothandels constant toeneemt, vindt men nog weinig groothandelaren die zich in paddenstoelen gespecialiseerd hebben. Ook op de Großmarkt Dortmund zijn paddenstoelen in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar. Heinz Karstner - eigenaar van de firma Gebr. Gottschalk - is de enige met een uitgesproken en veelzijdig paddenstoelenaanbod. De derde generatie van het familiebedrijf heeft het hele jaar door paddenstoelen van over de hele wereld in het assortiment, waaronder ook exclusieve soorten uit China en Korea. Met deze unieke producten lukt het de firma om een zeer gevarieerde clientèle van onder andere Turkse, Italiaanse en Griekse delicatessenwinkels en weekmarkthandelaren aan te trekken.


Eigenaar Heinz Karstner in zijn opslagruimte

De veelzijdigheid van het productpalet is in de loop der jaren duidelijk toegenomen, bevestigt bedrijfsleider en de derde generatie van het in 1922 opgerichte familiebedrijf Heinz Karstner. Naast een toename van Turkse producten zoals citrus en exoten heeft de groothandelaar sinds enkele jaren ook paddenstoelen uit het Verre Oosten in het assortiment. "Door de gastronomie zijn paddenstoelen in het algemeen steeds meer verspreid. Naast shiitakes, kruisdisteloesterzwammen en champignons hebben we vanaf de herfst tot aan maart ook trompetpaddenstoelen en kastanjeboleten in het assortiment. Ook naar deze buitengewone soorten is constant vraag.'' Aan de andere kant werden producten zoals cantharellen en boleten vooral rond kerst in de grootste hoeveelheden verkocht. Niet in de laatste plaats vanwege het grote prijsverschil: een kilo trompetpaddenstoelen is ongeveer drie keer zo duur als een kilo shiitakes.


Verse paddenstoelen in de opslagruimte van de firma Gebr. Gottschalk 

Momenteel neemt de firma haar paddenstoelen hoofdzakelijk uit Oost-Europa af uit landen zoals Bulgarije en Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf kleine hoeveelheden biologische paddenstoelen van eigen bodem in het assortiment. Of het productpalet van Gebr. Gottschalk nog verder uit zal breiden, is momenteel nog ongewis. Heinz: "We hebben korte tijd convenienceproducten aangeboden, dat is echter niet lucratief op weekmarkten. Momenteel bieden we op wens van de klant echter nog steeds gesneden producten aan.'' Verder is de firma volgens de eigenaar klaar voor de toekomst. "Opvolgers zijn reeds voorhanden. Mijn dochter en schoonzoon zullen over enkele jaren de bedrijfsleiding verder voortzetten.''



Verdere informatie:
Gebr. Gottschalk
Inh. Heinz Karstner
Stand-Nr. 105 - 109
Heiliger Weg 60, 44135 Dortmund
Telefoon 0231-5570730
Fax 0231-551697
Publicatiedatum: