Dé website voor de Nederlandse groententeelt


Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Will Beekers CEO Europa

BerryWorld rondt fusie af en vestigt zich in Frankrijk

BerryWorld laat weten dat de fusie met Beekers Holding B.V. een feit is. Hieronder vallen tevens alle activiteiten van Beekers Berries en Beekers Made en daarnaast wordt BerryWorld volledig eigenaar van BerryWorld Europe. Als gevolg van deze ontwikkeling zal Wil Beekers, voormalig Managing Director van BerryWorld Europe, vanaf nu de rol van European CEO van BerryWorld gaan vervullen.

In navolging van de fusie zijn ook de eerste uitbreidingsplannen verwezenlijkt: BerryWorld opent een vestiging in Frankrijk. BerryWorld France, gevestigd in Nantes, de thuisbasis van de snelst groeiende productieregio van het land, is opgericht als een dochteronderneming van BerryWorld Europe en zal zich gaan toeleggen op de teelt, het sourcen en het vermarkten van gepatenteerde zachtfruitvariŽteiten voor de lokale Franse markt.BerryWorld is overtuigd van de aanzienlijke groeikansen in de Franse zachtfruitmarkt, zowel voor lokaal geteeld product als geÔmporteerd zacht fruit. Wil Beekers: "Aardbeien zijn met een reeks lokale variŽteiten en een sterke consumentenvraag goed ingeburgerd. Frambozen en blauwe bessen blijven op dit punt daarentegen nog sterk achter. Frankrijk biedt ons dus tal van kansen en mogelijkheden om de frambozen en blauwe bessen categorie verder te ontwikkelen en de consumentenvraag te laten groeien."

BerryWorld zal voortbouwen op haar vertrouwde basis in Anjou, Frankrijk. De eerste activiteiten zullen in samenwerking met Anjou Framboises plaatsvinden en in de toekomst zal BerryWorld haar telersgroep in Frankrijk verder uitbreiden. Rodolphe Guťpratte van Anjou Framboises, een ervaren teler met uitgebreide kennis van de Franse markt: "Dit is een geweldige kans om de schat aan Europese ervaring van BerryWorld samen te brengen met onze lokale kennis en groeiende expertise om zo de Franse zachtfruit categorie samen verder te laten groeien."

Voor meer informatie:
BerryWorld Europe
Schanseind 16
4921 PM Made
The NetherlandsPublicatiedatum: 1-2-2018

  

Reacties:


gefeliciteerd Wil met dit mooie nieuws. Goed bezig!
Marcel Dings, Belfeld - 2-2-2018 12:58:28


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: