Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Iran: Uitbreiding areaal kassen ligt op schema

Sinds het begin van het huidige fiscale jaar zijn er meer dan 1000 hectare aan kassen in Iran gebouwd, zegt Gholamreza Taqavi van het Iraanse ministerie van Landbouw. Het fiscale jaar eindigt in maart en tegen het eind van dit kalenderjaar zullen er naar verwachting nog eens 350 hectare in gebruik worden genomen.

"Er is bijna 30 triljoen rials ($665 miljoen) in deze projecten geïnvesteerd," zou het hoofd van de afdeling Kassen, Medicinale Planten en Eetbare Paddenstoelen volgens IRNA hebben gezegd.

In november zei Valiollah Bani-Ameri, hoofd van het kassenuitbreidingsproject van het ministerie van Landbouw, dat het kassenareaal toen 12.157 hectare bedroeg: 38% meer dan toen president Hassan Rouhani in 2013 aantrad. 

Volgens hem is het ministerie van plan het kassenareaal tegen 2025 naar meer dan 48.000 hectare uit te breiden en verwacht het ministerie jaarlijks 21 miljoen ton kasgewassen te gaan produceren.

Lees meer op the Financial Tribune
Publicatiedatum: