Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Huishoudens die bij de teler kopen besteden meer aan AGF

ERS onderzoekers hebben onlangs gegevens gebruikt van de USDA-enquête 'National Household Food Acquisition en Purchase Survey' (FoodAPS) om het verband te bestuderen tussen de uitgaven voor groenten en fruit en aankopen op boerenmarkten en andere verkooppunten waar rechtstreeks aan de consument wordt verkocht.

Er is naar twee groepen huishoudens gekeken - degenen die verse en verwerkte groenten en fruit alleen bij indirecte winkeliers kopen en zij die zowel van de teler als in winkels kopen. De laatste groep bleek gemiddeld $12,15 per week aan deze voedingsmiddelen uit te geven en nog eens $16.21 in winkels, ongeveer evenveel als huishoudens die groenten en fruit alleen in winkels kopen.

In de studie is de invloed gemeten die het rechtstreeks kopen van telers heeft op de totale groenten- en fruituitgaven van een huishouden. Hierbij is er een positief effect aangetoond, zelfs bij het meenemen van andere vraagbepalende factoren zoals inkomen, opleiding en de houding van een huishouden ten opzichte van voeding.De gegevens voor deze staafdiagram zijn van het ERS rapport The Relationship Between Patronizing Direct-to-Consumer Outlets and a Household's Demand for Fruits and Vegetables, dat op 24 januari 2018 werd gepubliceerd.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018