Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse trostomaat getest door Duitse consument

Op de GrüneWoche in Berlijn heeft de Duitse consument zijn mening kunnen geven over de middel en grove trostomaten van Nederlandse bodem.


Duitse consumenten proefden tijdens de Grune Woche in Berlijn de Nederlandse middel en grove trostomaten.

In een salade en op brood, maar ook als ingrediënt voor warme maaltijden hebben trostomaten een vaste functie in het Duitse consumptiepatroon. Dit bleek tijdens de gesprekken die ketenpartner Prominent gezamenlijk met De Ruiter voerde aan de hand van het midden trostomatenras Sevance. Bezoekers van de Grüne Woche namen de tijd om hun mening te geven over dit segment en over de Nederlandse herkomst.

"De duurzame teeltwijze wordt door velen herkend en erkend, alhoewel gedurende de zomer diverse consumenten graag de beleving ervaren van hun eigen groentetuin," vertellen de Nederlanders.



Trots
"Het blijft uiterst waardevol om persoonlijk de opinie te horen en het was ook goed om te horen dat de smaak van het ras voldeed aan het verwachtingspatroon van een betaalbare smaakvolle betrouwbare trostomaat. Veel Duitse consumenten gaven een positieve feedback op de goede smaak van de tomaten in de winterperiode. Een gegeven waar we trots op mogen zijn en over mogen nadenken hoe we deze meerwaarde tastbaar kunnen maken. Trots is dus zeker op zijn plaats richting de Nederlandse telers en de ketenpartners. Komende week worden de resultaten geanalyseerd en op de Fruit Logistica delen we graag de conclusies met u."

Grüne Woche

Nederlandse telersverenigingen, aangesloten bij DPA, presenteerden zich op de Grüne Woche in Berlijn. Hier lieten ze consumenten kennis maken met Nederlandse producten en inspireerden hen met verhalen over de duurzame Nederlandse tuinbouw.

Publicatiedatum: