Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
uitbreiding in het areaal mini komkommers

Eerste komkommers van 2018 verkocht bij BelOrta

Bij BelOrta werden vandaag de eerste komkommers van het nieuwe seizoen verkocht. Ook dit jaar engageren de komkommerproducenten van BelOrta zich opnieuw om het komende seizoen komkommers van de allerbeste Flandria-kwaliteit te produceren voor consumenten over heel Europa.



Meer dan 131 miljoen stuks komkommers geveild in 2017
De eerste komkommers van BelOrta van 2018 werden vandaag op de klok verkocht. Ze werden aangevoerd door Tuinderij Joosen uit Brecht en werden aangekocht door Swinnen uit Zolder. In 2017 werden meer dan 131 miljoen stuks komkommer verkocht, een lichte daling ten opzichte van vorig jaar. Ook de beteelde oppervlakte voor het seizoen 2018 (192 ha) ligt iets lager dan in 2017. Niettemin blijven komkommers één van de topproducten bij BelOrta, binnen de top tien van groenten nemen ze de derde plaats in.

Uitbreiding Donna mini-komkommers
Voor het seizoen 2018 is er een uitbreiding in het areaal mini komkommers, ongetwijfeld gestuwd door het groeiende succes van snackgroenten. Donna mini komkommers hebben een vruchtgewicht van ongeveer 130 gram. De belangrijkste sortering is die van 30 stuks ( 4kg) per doos of kist.

Komkommers zijn bij BelOrta praktisch jaarrond verkrijgbaar, met uitzondering van de maand december. De aanvoerpieken situeren zich traditioneel vanaf maart/april tot augustus. BelOrta-komkommers worden duurzaam en milieuvriendelijk geteeld volgens de Flandria-normen.


Voor meer informatie:
Jo Lambrecht
Commercieel manager
BelOrta
Tel: +32 (0)15/55.11.11

Publicatiedatum: