Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland nog niet klaar om alle importbeperkingen voor Turkije op te heffen

Rusland is niet klaar om alle beperkingen tegen Turkije in de landbouwsector in te trekken, volgens vicepremier Arkady Dvorkovich omdat ze de belangen van de Russische telers willen beschermen. Wel schijnt het deels om een dwangmaatregel te gaan.

Dvorkovich had afgelopen donderdag een ontmoeting met de Turkse vicepremier Mehmet Simsek tussen de bijeenkomsten van het World Economic Forum in Davos door om de voortgang van het Akkuyu kerncentraleproject en de tomatenleveringen te bespreken.

Rusland zal mogelijk de tomatenimport van vijf bijkomende Turkse bedrijven toestaan. De definitieve beslissing hierover wordt waarschijnlijk volgende week genomen. Momenteel mogen er maar drie Turkse telers tomaten aan Rusland leveren.

Het persagentschap Tass beschrijft hoe Rusland uit fytosanitaire overwegingen in het voorjaar van 2016 de import verbood van paprika's, granaatappels, aubergines, sla, ijsbergsla en pompoenen uit Turkije.

Sinds 1 januari dat jaar had Rusland al de import van sinaasappels, mandarijnen, druiven, appels, peren, abrikozen, perziken, nectarines, pruimen, aardbeien, tomaten, komkommers, bloemkool, broccoli, gele uien, en ingevroren kalkoen en kip uit Turkije aan banden gelegd.

Op 3 mei 2017 kwamen de presidenten van Rusland en Turkije, Vladimir Poetin en Recep Tayyip Erdogan overeen dat de beperkende maatregelen bijna allemaal zouden worden opgeheven met uitzondering van tomaten.
Publicatiedatum: