Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Azerbeidzjan: Tomaten zijn naast olie het belangrijkste exportproduct

De belangrijkste markt voor Azerbeidzjan in 2017 was nog steeds Rusland. Dit land importeerde goederen ter waarde van $553 miljoen: meer dan een derde van het totale volume. Azerbeidzjan probeert de economie naast de olie echter te diversifiëren en de export van andere producten dan olie te verhogen. Het belangrijkste exportproduct afgezien van olie in 2017 was de tomaat, met een totaal volume op buitenlandse markten van ongeveer $152 miljoen.

De belangstelling voor groenten, vooral Azerbeidzjaanse tomaten, is sinds 2004 gestegen. Dit heeft ongetwijfeld invloed gehad op de economische activiteiten van telers, die het groentenareaal begonnen uit te breiden. De tomatenteelt piekte in 2008. Het areaal bedroeg toen in het hele land 27.212 hectare.

Momenteel is van de export vanuit Azerbeidzjan, buiten de olie om, die van tomaten de meest rendabele. Het leverde de eerste acht maanden van 2017 $128 miljoen op, een groei van bijna 60%.


Publicatiedatum: