Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe teeltsystemen verhogen aantal planten per oppervlakte

Idromeccanica Lucchini heeft tijdens de tuinbouwbeurs Orticoltura in Campo (24-26 januari 2018) twee innovatieve teeltsystemen gebracht. Deze systemen moeten de productie per oppervlakte-eenheid verhogen.




"Tijdens de tentoonstelling hebben we een kas met aardbeien in hydrocultuur opgezet. Het systeem wordt aangevuld met LED-verlichting," zegt Cesare Ghezzi. "Een aardbeienteler kan met dit systeem 12 planten per vierkante meter telen."





Vertical
De intensieve verticale teelt op water trekt de aandacht van de bezoekers van Orticoltura. Idromeccanica Lucchini is de distributeur van dit innovatief gepatenteerd systeem. "De opbrengsten zijn tot wel 20 keer groter in vergelijking met de traditionele teelt," zegt Mattia Battistello.



Het andere systeem bestaat uit zuilen waarin inert materiaal aanwezig is. De planten worden automatisch met verschillende tussenpozen gehydrateerd, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid.





"Het systeem kan worden gebruikt in een koude kas, maar er kan sneller worden geoogst als de kas verwarmd wordt. Dankzij verticale teelt is het oogsten eenvoudiger en zijn de opbrengsten groter in vergelijking met handmatig oogsten," zegt Ghezzi.



"Op de grond wordt bodembedekking geplaatst die vieze grond in de kas voorkomt. Op deze manier blijft het product mooi schoon."

Contact:
Idromeccanica Lucchini S.p.a. 
Via Cavriana 4B
46040 Guidizzolo (MN) 
Tel.: (+39) 0376 818433
Fax: (+39) 0376 819498
Email: info@lucchiniidromeccanica.it
Web: www.lucchiniidromeccanica.it
Publicatiedatum: