Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ernstige droogte

Verwachte regenval Israël blijft uit

Vanwege de ongebruikelijk droge omstandigheden tijdens het regenseizoen, van oktober tot december, is er in Israël minder dan de gemiddelde jaarlijkse neerslaghoeveelheid van 11.635 mm³ gevallen.
 
Als gevolg hiervan hebben de landelijke waterreserves een kritiek niveau bereikt. Dit is overduidelijk te zien aan het peil van het Meer van Tiberias, dat momenteel 5,4 m onder het gebruikelijke niveau staat. Weerberichten voorspellen regelmatig zware stormen maar waterdeskundigen waarschuwen dat zelfs zware regenval geen einde aan de ernstige droogte in het land zal kunnen brengen. 


Ondanks de recente neerslag blijft het waterpeil in het meer nog altijd op een niveau dat volgens ecologen de waterkwaliteit en het ecologische evenwicht aan zal tasten. Het staat maar 70 cm boven het laagste peil dat ooit gemeten werd. 

Ondertussen zoekt de regering van Israël naar nieuwe watermiddelen maar zonder succes. Activist Barak Omega heeft namens de tuinbouwsector aan de jewishpress.com laten weten dat de overheid weliswaar op zoek is naar water op andere plaatsen maar dat de kwaliteit hiervan buitengewoon slecht zal zijn. "Nu zijn onze groenten uitstekend maar als de bodem geen mineralen meer bevat dan zal de kwaliteit van lokaal geteelde groenten en fruit op den duur ook achteruit gaan," aldus Omega. 



Publicatiedatum: