Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ard Groot volgt Simon Groot op bij East-West Seed

East-West Seed benoemt Ard Groot als voorzitter van haar raad van commissarissen. Ard Groot volgt zijn vader, oprichter Simon Groot, op in deze rol. Simon Groot zal als commissaris en erevoorzitter betrokken blijven bij het bedrijf dat hij ruim 35 jaar geleden oprichtte en dat miljoenen kleine boeren in de tropen helpt met beter zaad en kennis.



"Ik kijk ernaar uit deze rol te vervullen," zegt Ard Groot. "Het is een eer om te mogen voortbouwen aan het bedrijf dat mijn vader Simon heeft opgebouwd. East-West Seed is ontzettend ver gekomen. Sinds de oprichting 35 jaar geleden zijn we uitgegroeid tot een sterk bedrijf met vestigingen in veel landen. In de tropische markten, waar onze focus ligt, worden verbeterde groenten inmiddels volop gekweekt. Boeren verdienen daar meer aan en dat vertaalt zich naar een betere kwaliteit van leven."

Met Ards benoeming is de betrokkenheid van de familie bij het bedrijf voor de lange termijn geborgd. Hij is sinds 2012 actief in raad van commissarissen als vicevoorzitter. De rol van vicevoorzitter wordt overgenomen door Douwe Zijp, voormalig directeur van Incotec en Nunhems. De RvC werkt nauw samen met de directie van East-West Seed die bestaat uit CEO Bert van der Feltz van der Sloot, Vicepresident Simon Jan de Hoop en Vice President Michel Devarrewaere.

Oprichter Simon Groot: "Het maakt me trots dat ik het leiderschap kan overdragen aan de nieuwe generatie. Ard is een uitstekend teamleider. Hij is in staat om mensen bij elkaar te brengen. Dat is zijn grote kracht. East-West Seed kan als onafhankelijk familiebedrijf miljoenen boeren blijven helpen. Ik ben ervan overtuigd dat dit de beste manier is om onze visie te verwezenlijken."

Bert van der Feltz, CEO van East-West Seed, is optimistisch over de toekomst van het bedrijf. "We blijven ons richten op het ontwikkelen van de markt voor tropische groenten in Aziƫ, Afrika en Latijns Amerika. We willen en kunnen nog veel meer boeren helpen met beter zaad en innovatieve oplossingen op maat. We investeren in de ontwikkeling en groei van onze mensen en organisatie om uitbreiding naar nieuwe tropische gebieden mogelijk te maken. Daarbij is de rust en verbinding die Ard brengt van grote waarde."

De ceremoniƫle overdracht van het voorzitterschap zal plaatsvinden op 24 januari 2018 op Hortanova Farm in de Filippijnen. Dat is een historische plek voor East-West Seed, want daar startte Simon Groot ruim 35 jaar geleden met de eerste veredelingsactiviteiten.

De raad van commissarissen behartigt de belangen van het bedrijf en heeft een toezichthoudende en adviserende rol. De raad bestaat uit Ard Groot (voorzitter), Douwe Zijp (vicevoorzitter), Dietrich Schmidt, Ivan Chung, Rutger Groot, Joost Pekelharing, Johnny Santos, James Amatavivadhana en Simon Groot (erevoorzitter en oprichter).

Voor meer informatie:
East-West Seed
No. 50/1 Moo 2, Sainoi-Bang Bua
Thong Rd, Amphur Sainoi, Nonthaburi
11150, THAILAND
T: +66 (02) 831 7700
F: +66 (02) 923 7794
inter@eastwestseed.com
www.eastwestseed.com
Publicatiedatum: