Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktgelden gemeente Kampen stijgen 35%

AGF-markthandelaar vreest einde Kampense markt

Tholen - Een onaangename verrassing trof de markthandelaren die meters huren bij de gemeente Kampen. Het bedrag per vierkante meter is per 1 januari 2018 gestegen met 35%: van 5 euro naar 6,74. Voor AGF-handelaar Harmen Westerink van Vitamientje.nl betekent dat 1200 euro meer op jaarbasis. Namens de marktcommissie overhandigde hij een petitie namens 33 markthandelaren aan de verantwoordelijke wethouder. De verhoging van de marktgelden zou wel eens het einde van de Kampense markt kunnen betekenen, vrezen de markthandelaren.



"Voor sommige marktlieden is het al op het randje, die komen met slechts een paar tientjes thuis en vrezen te moeten stoppen. De gemeente stelt dat de marktgelden kostendekkend moeten zijn. Wanneer er handelaren vertrekken, dan komen we in een vicieuze cirkel terecht omdat minder handelaren dan voor de kosten opdraaien", legt Harmen uit.

De verhoging van de marktgelden kwam als een verrassing voor de markthandelaren. "Eind van het jaar hebben we nog met elkaar vergaderd maar over een verhoging van de marktgelden is niet gecommuniceerd. De begroting die we op aanvraag overlegd kregen, is erg algemeen en maakt ons niet duidelijk hoe de kosten zijn opgebouwd en of er nog besparingen mogelijk zijn. We willen dat graag samen met de wethouder bekijken. De kosten voor dit jaar moeten eigenlijk nog omlaag. Er zijn ook gemeenten die graag een markt willen behouden en daar wat geld voor over hebben." Harm hoopt dat er via een van de mechanismen of een combinatie van beiden leidt tot een oplossing. "Afgelopen maandag hebben we de petitie aan de wethouder aangeboden en hopen dat er snel een oplossing komt. We houden een vinger aan de pols want we willen niet zoals andere jaren aan het lijntje worden gehouden."

Voor meer informatie:
Vitamientje.nl
Harmen Westerink
T: 06 - 20 70 48 47
harmen@vitamientje.nl
www.vitamientje.nl