Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse zoete aardappelen bij AH

Tholen - De zoete aardappel van Nederlandse bodem is op de markt. Ook de retail heeft interesse. Afgelopen week lagen de zoete aardappelen van Maatschap Schulte uit Swifterbant bij 150 winkels van Albert Heijn. "Dat is in nauw overleg met Bakker Barendrecht gegaan. Voor zover ik het nu vernomen heb, zijn de resultaten bovenverwachting goed. Binnenkort gaan we de proef evalueren. Misschien dat er nog een vervolg komt", vertelt Randolf Schulte van de maatschap.



Maatschap Schulte mocht meteen een stempel drukken op hun nieuwe product. De zoete aardappelen werden verkocht in een flowpack waarop de naam en plaats van de teler en uitleg over de zoete aardappel staan vermeld. Deze duidelijke herkomst maakte de Albert Heijns in Zeewolde en Dronten extra enthousiast en ze claimden het product als 'van ons'. In de twee winkels werd een banner van de Maatschap met foto's van de trotse telers geplaatst en een banner met "geteeld in Swifterbant, verpakt in Dronten". Of dat de verkoop positief heeft beïnvloed, is Randolf niet bekend.



Maatschap Schulte is een jaar of drie geleden bij wijze van proef gestart met de teelt van zoete aardappel. Dit jaar hebben ze het groter opgezet en komen onder meer de vragen van bewaring en afzet aan de orde. Randolf: "We geloven dat er toekomst in zit maar er moeten nog heel wat zaken uitgezocht worden." Het feit dat ze nu wellicht BT-ers zijn (Bekende Telers) zijn, is nog nieuwe voor ze. "We zijn altijd een akkerbouwbedrijf geweest en hebben ons nooit zo met de afzet bezig gehouden. Het in de markt zetten van ons product is nog nieuw voor ons en is naast het optimaliseren van de teelt ook iets dat we verder moeten uitwerken", besluit Randolf.

Voor meer informatie:
Maatschap Schulte
Randolf Schulte
Klingenweg 1
8255 PH Swifterbant
T: 0321 323 037
randolf@mtsschulte.nl