Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

WaterQ Defender behaalt 100% verwijdering van ziekteverwekkers

De Defender, dat het Nijmeegse bedrijf ontwikkelde met partner Trintech, behaalde in een onafhankelijke test bij de WUR een ontsmettingsrendement van 100%. Eerder dit jaar werd deze Defender al op de BZG-lijst geplaatst, met een zuiveringsrendement (voor gewasbeschermingsmiddelen) van gemiddeld 99,9%. Ook de aangescherpte eis voor imidacloprid werd hierbij ruimschoots gehaald.



Het werkingsprincipe van de installatie berust op geavanceerde oxidatie door middel van lage druk UV en waterstofperoxide. De Defender is verkrijgbaar vanaf een lozingscapaciteit van 0.75 m3/uur, waarbij de ontsmettingscapaciteit steeds circa tweemaal zo groot is als de lozingscapaciteit (afhankelijk van de T10 waarde). De installatie maakt gebruik van voorfiltratie (5 micron en 25 micron) en is zelfreinigend door middel van automatische wissers op de UV-lampen. Hierdoor is er geen salpeterzuurdosering nodig. Defender is voorzien van alarm en logging systemen met touchscreen bediening voor procesbewaking.

In december werd ook de WaterQ Goalkeeper PAC op de BZG-lijst geplaatst. Het werkingsprincipe berust op een combinatie van ultrafiltratie (UF) en poeder actief kool (PAC). Ook deze installatie is onafhankelijk getest als ontsmetter. Daarnaast werkt WaterQ aan een derde installatie: de Goalkeeper GAC, op basis van UF en granulair actief kool (GAC).


Voor meer informatie:
WaterQ
Kerkenbos 1017
6546 BB Nijmegen
+31(0)24 – 7516134
info@waterQ.com
www.waterq.com
 
Publicatiedatum: