Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kwaliteit neemt af vanwege het weer

Beperkte aanvoer Franse bloemkool

Vanwege de gebrekkige kwaliteit is de aanvoer van bloemkool uit de Franse teeltgebieden Normandië en Bretagne naar de Duitse markt zeer beperkt. Door neerslag en de harde wind in het noorden van Frankrijk gaat een groot deel van de producten direct naar de verwerking in plaats voor de export. Dit wordt bevestigd door de verkoopafdeling van het Franse exportbedrijf Gosselin. 

"Vanwege de weersomstandigheden zijn we momenteel niet in staat om de producten in de gebruikelijke hoeveelheid aan te bieden'', aldus een vertegenwoordiger van het bedrijf. Voor de rest houdt Gosselin zich momenteel hoofdzakelijk met de export van savooiekool en prei bezig. Aangezien er van deze twee groentensoorten momenteel ook een groot Duits aanbod beschikbaar is, is de exporthoeveelheid ook hier zeer beperkt.

De firma Gosselin levert veel seizoensproducten zoals prei, rode kool, wittekool, romanesco en wortelen uit belangrijke teeltgebieden in Normandië en Bretagne aan de Duitse markt. Het bedrijf verkoopt hoofdzakelijk twee hoofdmerken: Gosselin en Prince de Bretagne. "Bijzonder aan de Duitse markt zijn met name de waarde die gehecht wordt aan certificeringen (GlobalGAP e.d.) en duurzame verpakkingen zoals karton, houten kistjes en EPS-kistjes'', zo legt een vertegenwoordiger de huidige ontwikkelingen op de Duitse exportmarkt uit.

Verdere informatie:
Gosselin Normandie 
25 route du Bourg - 50760 Sainte Geneviève (Frankrijk)
Telefoon: +33 (0)2 33 88 45 45
Publicatiedatum: