Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pompoenteelt Baja verloopt stabiel

De pompoenteelt in de Baja regio in Mexico verloopt stabiel. Hoewel er in veel regio's van het land problemen zijn geweest door lage temperaturen en regenval, heeft in Baja de zon de overhand gehad. Door de goede groeiomstandigheden en stabiele teelt kunnen telers bovendien het gat in de markt vullen die is achtergelaten door regio's als Florida, waar de teelt vertraagd is of schade heeft geleden. 

"De vraag naar pompoenen was de laatste maanden erg hoog doordat andere regio's problemen hebben gehad met koude weersomstandigheden," vertelt een pompoenteler uit Californië. "De Baja regio heeft ook wel wat slecht weer gehad, zoals de regen van afgelopen week. Echter was dit de enige regen die we dit seizoen hebben gehad en is het voornamelijk zonnig geweest."

Omdat het aanbod de komende tijd waarschijnlijk niet veel zal groeien, denken telers dat de markt de komende weken stabiel zal blijven. "De prijzen liggen nu tussen de €7,40 en €10,60 afhankelijk van de grootte van de pompoenen," vertelt hij. "De verwachting is dat de markt stabiel blijft, omdat het koude weer problemen blijft veroorzaken voor telers in andere regio's." 



Overkappingen tegen de wind
Een van de problemen van pompoentelers in Baja is de potentiële schade die harde wind kan veroorzaken. Het bedrijf Navarro vertelt dat ze tijdens de wintermaanden maatregelen nemen om hun gewassen te beschermen, omdat harde wind en regen dan vaker voorkomen. 

"Tijdens de wintermaanden beschermen we onze gewassen tegen wind en regen door ze onder overkappingen te plaatsen," legt hij uit. "Hierdoor wordt schade door harde wind voorkomen en krijgen de pompoenen bovendien een betere kleur. Dit seizoen is het weer goed geweest, maar tot de winter voorbij is, blijven de pompoenen onder de overkappingen staan." 

Het bedrijf teelt courgettes tijdens het winter- en lenteseizoen en hoopt dit programma in de toekomst verder uit te kunnen breiden. "Onze teelt van courgettes vult ons bestaande programma aan," vertelt hij. "De pompoensoort is beschikbaar tot aan de zomer, maar we hopen dat we ze in de nabije toekomst jaarrond kunnen gaan telen." 
Publicatiedatum: