Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Primato aan de slag met nieuwe gasmotor

Primato kweekt tomaten op een totaal areaal van 125.000 m². Voor de stroomvoorziening en verwarming van hun serres gebruikt het een gecombineerde installatie voor verwarming en stroom (CHP), aangedreven door GE Jenbacher 624 motoren. De pas ontwikkelde Q8 Mahler GR8 werd met succes getest in deze complexe toepassing en resulteerde in langere verversingsintervallen, een hogere efficiëntie en schonere motoronderdelen.



Eind 2015 verhuisde Primato naar een nieuw locatie, waar de serres uitgerust zijn met een gecombineerde installatie voor verwarming en stroom. "We willen investeren in duurzame gewasproductie", aldus Kevin Pittoors, directeur van het familiebedrijf. "De warmte van de CHP-installatie wordt gebruikt om te verwarmen, de elektriciteit voor het verlichten van de gewassen en de CO2-uitstoot wordt omgevormd tot voedingsstof voor de planten."


Betrouwbaar
De CHP-installatie wordt aangedreven door GE Jenbacher 624 motoren, die tot de beste ter wereld behoren. Ze staan garant voor krachtige prestaties en zijn zeer betrouwbaar. "Betrouwbaarheid is uiterst belangrijk, want we kunnen ons geen stroompannes permitteren", verklaart Pittoors. "Daarom betrouwen we op de kwaliteitsvolle motoroliën en de experts van Q8Oils. Ze leveren een uitstekende service en zijn erg begaan met het bewaken van de oliekwaliteit."

"Omwille van zijn design, stalen zuigers en hoge BMEP (Break Mean Effective Pressure) vormt de GE Jenbacher 624 motor de ultieme uitdaging voor gasmotoroliën", aldus Alex Maltchev, Senior Product Application Engineer bij Q8Oils. "Daarom hebben we deze locatie gekozen om onze Q8 Mahler GR8 gasmotorolie te testen."

Bij Primato resulteerden de eigenschappen van de motor in langere verversingsintervallen, terwijl belangrijke motoronderdelen, zoals de zuigers en de ontbrandingskamer, opmerkelijk schoon bleven. "Dat is belangrijk om de prestaties en de efficiëntie van de motor op peil te houden", verklaart Maltchev.

"We willen de klanten helpen om hun operationele kosten te verlagen en de levensduur van de motor te verlengen", aldus Joris van der List, Technical Service Manager bij Q8Oils. "De kwaliteit van de Q8 Mahler producten blijft op lange termijn stabiel."

Mark Hensen, Regional Sales & Technical Manager Duitsland, Oostenrijk & Zwitserland voegt eraan toe: "De nieuwe Q8 Mahler GR gasmotoroliën tonen een verlaagde lakvorming en schonere motoren, wat resulteert in lagere onderhoudskosten, een langere levensduur van de oliefilter en een lager olieverbruik. Uiteindelijk draait het er allemaal om de klanten de betrouwbaarheid te bieden die ze nodig hebben voor een vlotte werking!"

Voor meer informatie:
Q8Oils
Petroleumkaai 7
B-2020 Antwerp
Tel. +32 (0)3 247 38 11
Fax +32 (0)3 216 03 42


Publicatiedatum: