Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Glastuinbouw rinkelt in zijn voegen

Tholen - Een flinke storm raasde gisteren middag over ons land, en al meteen was duidelijk dat hier brokken gemaakt werden. Bij Interpolis, waar zo'n 80 procent van alle glastuinders verzekerd is, moeten dan ook alweer overuren gedraaid worden.


foto: Interpolis

De verzekeraar bericht dat +/- 300 glastuinbouwbedrijven schades gemeld hebben. Dit aantal is nog niet definitief, omdat er nog altijd nieuwe meldingen binnendruppelen. Wat naar eigen zeggen opvalt is dat de schade erg gespreid is, zowel geografisch als ook in omvang. Zo melden bijna alle bedrijven enkele tientallen tot enkele honderden ruiten, maar zijn er geen uitschieters waarbij hele kassen tegen de vlakte gingen.


beeld: Interpolis

Achmea raamt de totale schade op 20 miljoen euro.


‏ @KarinZwinkels : Typische Westlandse schade tijdens de #storm op onze voormalige tuin.

Agriver
Bij Agriver heeft men in dertigtal meldingen ontvangen. Over de omvang en kosten wil men nog niets kwijt, maar ook hier variëren de meldingen van een paar ruiten tot aanzienlijke delen van het glasdek. In de loop van volgende week hoopt men een concreter inzicht te hebben. Opvallend is, zo laat een woordvoerder weten, dat het chronologisch verloop van de meldingen letterlijk de lijn van de storm volgde, beginnend in het Zuid-Westen en zo diagonaal het land door. Ook valt op dat de meldingen zich niet alleen in de kustgebieden voordeden, maar het hele land door.



marcelvanvliet‏ @meppelvanvliet - We zijn ook de klos #stormschade



Geen kas maar een kassenbouwer..

Daarnaast is niet alleen de glastuinbouw getroffen. Het Verbond van Verzekeraars komt met een eerst raming van 90 miljoen euro particuliere schade's aan woonhuizen en auto's. Openbare gebouwen & voorzieningen en schade aan bedrijven is er niet in opgenomen, waardoor het totale bedrag veel hoger uit zal komen. Bij de eerste storm van dit jaar werd, ter vergelijk, door particulieren slechts voor 10 miljoen euro geclaimd.


@Archief Westland - "De dag na de storm. Glas rapen en ruiten herstellen. Net als in juli 1961 toen een windhoos honderden kassen in het Westland beschadigde. #fotovrijdag"