Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

KeyGene licentieert gepatenteerde genotyperingsmethoden

KeyGene en de University of Wisconsin-Madison zijn een servicelicentieovereenkomst aangegaan om KeyGene's gepatenteerde Sequence Based Genotyping (SBG)-methoden te beoefenen. Volgens de overeenkomst heeft de universiteit via hun Biotechnology Centre (UWBC) een vergunning om internationaal SBG-diensten aan te bieden aan onderzoekscollega's en klanten.

De SBG-technologie levert op een snelle en zeer kostenefficiënte manier duizenden genetische varianten van elk organisme. SBG-methoden hebben een brede toepassing gevonden in diverse gebieden van de biotechnologie, waaronder moleculaire gewasverbetering, zoogdier- en microbiële genetica en evolutionaire studies. De wereldwijde SBG-patenten van KeyGene beschermen een breed scala van dit soort genotyperingsmethoden.

Michiel van Eijk, Chief Scientific Officer van KeyGene: "University Wisconsin is een toonaangevende, wereldberoemde instelling die vooroploopt op het gebied van innovatie en KeyGene is er trots op dat UWBC nu ook SBG aan kan bieden."

Joshua Hyman van het UWBC verheugt zich, behalve in het uitbreiden van het dienstenpakket onder de SBG-patenten van KeyGene, ook "in het vergroten van ons inzicht in de genetische variatie in gewassen en dieren."

Voor meer informatie:
KeyGene Netherlands
Agro Business Park 90
6708 PW Wageningen
The Netherlands

P.O. Box 216
6700 AE Wageningen
Nederland
T +31 (0)317 466 866
F +31 (0)317 424 939
www.keygene.com
Publicatiedatum: