Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe drijver van HDPE voor bladgewassen en kruiden

Meteor Systems lanceert een duurzame drijver voor de DFT-teelt (Deep Flow Technique) van bladgewassen en kruiden. De Meteor Systems Hydroponic Floating Raft is gemaakt van de kunststof HDPE, dat - in tegenstelling tot bijvoorbeeld EPS (Expanded Polystyrene) - ziektes, algen en vuil weert en een langere levensduur heeft. Bovendien is de drijver ook geschikt voor een substraatloze teelt.



Meteor Systems produceert druppelbevloeiing, stalen goten, beweegbare teeltsystemen, bevestigingsmaterialen, ophang- en ondersteuningssystemen en fruitoverkappingen voor ondernemers die streven naar optimale groei en het maximale rendement.



Schoner en duurzamer
Het telen van kruiden en bladgewassen gebeurt tegenwoordig voor een groot deel in drijvende panelen van EPS (Expanded Polystyrene) met gaten. Dit heeft echter een aantal belangrijke nadelen: het neemt door de grove structuur water op, en dus vuiligheid en ziektekiemen. Bovendien zijn deze panelen zeer breekbaar.



Meteor Systems ontwikkelde een drijver van HDPE. Door deze harde kunststof is de drijver beter te reinigen en gaat hij langer mee dan traditionele tempex drijvers. Doordat de HDPE-drijver geen water opneemt, blijft het plantoppervlakte op zomerse dagen koeler dan bij gebruik van een tempex drijver (circa 10 °C). Bovendien zijn de gaten zó ontworpen dat wortels niet vastgroeien aan de drijver.



Ook voor substraatloze teelt

De Meteor Systems Hydroponic Floating Raft is dankzij het unieke plantgat aan twee zijden te gebruiken. De ene kant is geschikt voor gebruik van substraatpluggen (bijvoorbeeld van potgrond, steenwol of kokos). De andere zijde kan gebruikt worden bij een substraatloze teelt. Meteor Systems lanceert hiervoor medio 2018 een gepatenteerde planthouder.

De Meteorsystems Hydroponic Floating Rafts meten 954 x 779 x 50 mm en wegen 2,85 kilogram. De drijver bestaat er twee uitvoeringen: met 15 gaten en met 30 gaten (op aanvraag is de vorm en de grootte van de gaten variabel).

Voor meer informatie:
Meteor Systems BV
Minervum 7081
4817 ZK Breda
The Netherlands
+31 76 504 2842
www.meteorsystems.nl


Publicatiedatum: