Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Promotie van de tuinbouwsector in RTL4-programma

"Annejet: "Later als ik groot ben, wil ik in de tuinbouw werken"

Morgenochtend wordt een speciale tuinbouwuitzending van het RTL4 programma 'Later als ik groot ben…' uitgezonden. Presentator Jochem van Gelder brengt een bezoek aan de St. Michaëlschool in Rotterdam, waar gewerkt wordt met het innovatieve GrowWizzKid-lesconcept en hij neemt een scholiere mee naar de HAS Kas in Den Bosch en het Westland. Dit alles ter promotie van groen onderwijs, de tuinbouwregio en beroepen in de tuinbouwsector.

Droomberoep
In dit programma 'Later als ik Groot ben…" gaat een leerling uit groep 7 of 8 kijken wat het inhoudt om zijn of haar droomberoep uit te oefenen en welke studie daar het beste bij past.

In deze speciale tuinbouw-uitzending wordt scholiere Annejet op haar school in Rotterdam tijdens het werken met GrowWizzKid verrast en uit de klas geplukt. Ze gaat met Jochem van Gelder op pad naar de HAS in Den Bosch om daar haar ogen uit te kijken. Op een volgende dag gaat ze ervaren hoe een reguliere werkdag in tuinbouwgebied het Westland eruit kan zien.



Promotie van tuinbouw
Op initiatief van GrowWizzKid is in samenwerking met HAS Hogeschool en Westland Marketing deze aflevering tot stand gekomen. Het gezamenlijke doel is om de innovatieve, hightech kant van de tuinbouwsector en de aantrekkelijkheid van het groen onderwijs te laten zien.

GrowWizzKid zorgt voor interesse in telen en techniek
Het GrowWizzKid lesconcept voor natuur en techniek is innovatief en praktisch. Kinderen leren al jong om vakoverstijgend te werken door te experimenteren met verschillende gewassen en teelttechnieken. Op die manier leren ze naast de kerndoelen van natuur en techniek ook over voedsel en de herkomst en over grote zaken zoals het wereldvoedselvraagstuk.


Presentator Jochem van Gelder op bezoek bij de St. Michaëlschool in Rotterdam.

Met GrowWizzkid gebeurt dit heel praktisch door te ontdekken, te onderzoeken, te experimenteren en te ervaren. GrowWizzKid werkt aan de hand van 21e eeuwse vaardigheden, zodat de kinderen goed voorbereid worden om te werken in beroepen van nu en de toekomst.


Kinderen experimenteren met verschillende gewassen en teelttechnieken met het GrowWizzKid-lesconcept.

De uitzending van 'Later als ik groot ben…' is te zien op zaterdag 20 januari om 11.00 uur op RTL 4. Op 31 maart om 17.00 uur wordt de uitzending herhaald.


Publicatiedatum: