Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kinderen helpen bij het planten van de komkommergewassen

Komkommerteler verwelkomt kinderen in de kas

Komkommerteler André Busigel uit het Duitse Albertshofen heeft 23 minituinders in één van zijn kassen ontvangen. In het kader van het project 'Europa Minigärtner' meldden de kinderen zich in één van zijn kassen om het planten van de gewassen met eigen ogen te bewonderen. Daarbij leerden de kleine tuindertjes alles over substraten, irrigatie en komkommerziektes.

Om te beginnen bekeken de minituinders de nuttige insecten in petrischaaltjes, waarna ze zich vervolgens bezighielden met de komkommerplanten. Ondertussen vertelde André hen over de op twee na meest populaire groentensoort van Duitsland. André oogst dan ook niet voor niets circa vier miljoen komkommers per jaar. Dat is omgerekend circa 40 komkommers aan ieder gewas, die drie keer per jaar geplant worden.


Groentenproducent André Busigel en zijn familie

Grootschalige producent
André Busigel is een grootschalige groententeler in Albertshofen en richt zich sinds 1998 volledig op de productie van komkommers. De verkoop geschiedt via de tuinbouwcentrale Main-Donau onder het merk Albert & Gundel. Naast tuinbouwkundige Reinhard Busigel, Käthe Busigel, tuinbouwtechnici André Busigel en Mercedes Busigel zijn afhankelijk van de tijd van het jaar tot wel 17 arbeidskrachten binnen het bedrijf actief.

Verdere informatie:
Reinhard Busigel GbR
Inh. André Busigel
Am Rothberg 2, 97320 Albertshofen
Telefoon: +49 (0)1705629496

Publicatiedatum: