Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verschuiving naar specialiteiten op Poolse tomatenmarkt

Met nog twee maanden te gaan totdat het Poolse tomatenseizoen weer aanvangt, importeren handelaren hun tomaten momenteel uit landen als Spanje, Turkije en Marokko om het gat op de binnenlandse markt te vullen maar dit gaat niet altijd probleemloos. 

"De tomatenmarkt is momenteel alles behalve stabiel maar dat is wel vaker het geval halverwege de maand januari. Spanje is later begonnen en heeft wat kwaliteitsproblemen gehad. Hoewel de prijzen nu nog lager zijn dan vorig jaar deze tijd, zullen ze naar verwachting snel stijgen aangezien een tornado vorige week een aantal kassen in Spanje heeft verwoest," legt Michal Knop van Amplus uit. 



Gedurende deze tijd van het jaar is het bedrijf vooral druk met de binnenlandse markt en exporteert het ook op kleine schaal naar TsjechiĆ«. 

Consumentenvoorkeuren in Polen blijven veranderen 
"Vroeger had de combinatie grote maten en lage prijzen hier de voorkeur maar nu is de consument bereid om wat meer te betalen voor specialiteiten en is de smaak het belangrijkst. Met name roze tomaten zijn erg populair geworden en deze nemen steeds vaker de plaats in van traditionele losse en trostomaten. Steeds meer telers gaan dit nieuwe ras telen en ook wij zullen de teelt ervan komend seizoen met 25% verhogen," vervolgt Michal. 

"Ik denk dat deze verschuiving voor een groot deel te danken is aan het feit dat de wereld steeds kleiner wordt en Poolse consumenten in andere landen kennismaken met dit soort smakelijke tomatenrassen. Wat ook meehelpt is het feit dat de economie zich hersteld heeft en mensen weer meer te besteden hebben."

Om consumenten verder te informeren over de verschillende tomatenrassen die er op de markt zijn, verpakt Amplus productinformatie, recepten en bereidingstips mee.

"We merken ook dat er veranderingen zijn op het gebied van verpakkingen. Voorheen werden tomaten los verkocht maar nu worden kleinere verpakkingen van 250 en 500 gram het best verkocht."



Voor meer informatie:
Michal Knop
Amplus
Tel: +48 602 278 614
Email: michal.knop@amplusfoods.com
www.amplusfoods.com
Publicatiedatum: