Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HortiQ-certificaat voor Vyverberg

Vyverberg Greenhousing B.V., een adviesbureau voor ondernemers en investeerders in de glastuinbouw, heeft maandag het HortiQ certificaat ontvangen. Vyverberg mag zich daarmee het eerste adviesbureau noemen dat zich HortiQ gecertificeerd heeft. 

Het bedrijf ontving het certificaat tijdens de jaarlijkse review met HortiQ-gecertificeerde bedrijven. Voorzitter Wim de Wit overhandigde het certificaat aan Huib Herbert van Vyverberg. Huib Herbert: 'Een compleet bouwproject van idee tot ingeregelde kas kan een lange doorlooptijd hebben. Wij hebben de ervaring en expertise om alle fases van zo'n omvangrijk traject optimaal te begeleiden. Met een certificaat dat garantie geeft voor heldere procedures in criteria van water, verwarming en constructie zorgt dit voor extra zekerheid bij de klant'.


Huib Herbert van Vyverberg ontvangt de certificatie uit handen van HortiQ voorzitter Wim de Wit.

Kwaliteitswaarborging
HortiQ is een onafhankelijk en objectief kwaliteitssysteem voor kassenbouwers, installatiebedrijven en andere technische toeleveranciers aan de glastuinbouw. Het certificaat wordt door de technische industrie en tuinbouw gebruikt zowel in de nationale- als internationale markt. 

De normen van het HortiQ-certificaat zijn door kassenbouwers, installateurs, kennisinstellingen en verzekeraars vastgelegd. Het internationaal erkende certificeringinstituut KIWA controleert de certificering. De beoordeling is 3 jaar geldig en wordt weergegeven op de website van HortiQ.

 HortiQ heeft in samenwerking met Hagelunie een HortiQ-concept geïntroduceerd. Met de aangesloten kassenbouwbedrijven is besloten het HortiQ-concept standaard in te zetten bij turnkeyprojecten, waardoor risico's beter gemanaged kunnen worden. Dit HortiQ-concept wordt al gebruikt in Europa, Canada en Australië. 

Bewijzen
Voor de teler of investeerder biedt het HortiQ-certificaat een bewijs dat de kas en installaties aan die eisen voldoen. Het biedt een garantie dat er heldere procedures en criteria zijn vastgelegd en dat deze worden nageleefd. Dankzij de objectieve criteria weten alle betrokken partijen waar zij aan toe zijn. Om het certificaat te mogen gebruiken, moeten de interne organisatie en het kwaliteitsbeleid van Vyverberg voldoen aan vastgestelde criteria. Deze criteria worden door middel van in- en externe audits jaarlijks gecontroleerd.

Op de toekomst voorbereid
Het bedrijf heeft hiermee stappen gezet om te voldoen aan de nieuwe regels van de aankomende Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb), die per begin 2019 wordt verwacht. In deze wet zijn regels opgesteld voor de controle van bouwkwaliteit van kassen.

Voor meer informatie:
Vyverberg Greenhousing
+31 174 610 586
team@vyverberg.eu
vyverberg.eu

Publicatiedatum: