Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paddenstoelen in de mode

Tholen - Paddenstoelen zijn in de AGF-wereld al succesvol en exotisch maar het gewas is mogelijk ook interessant als basismateriaal om hoogwaardige stoffen als leer te vervangen. Myomy do goods werd er nieuwsgierig naar en ontwierp een luxe mode-assescoire voor het materiaal. Komende zondag lanceren ze My Paper Bag. Het is de eerste, en voorlopig nog enige, handtas gemaakt van mycelium textiel.



Myomy do goods is een Nederlands modemerk dat duurzame designerbags fairtrade produceert. "We zijn altijd op zoek naar spannende, duurzame innovaties. Daarbij stuitten wij op een Amerikaanse start up Ecovative Design die producten op basis van mycelium ontwikkeld", vertelt Marja Baas, oprichter van Myomy do goods. In samenwerking met Stichting Doen introduceert Myomy de tas van mycelium in Nederland.

"Dat gebeurt tijdens de modebeurs Soul Zalon aanstaande zondag en maandag in de Westergasfabriek Amsterdam. We overhandigen de tas aan een mode-vlogger die de tas gaat testen. Ook hebben we samenwerking gezocht met een leerlooier die op duurzame wijze werkt en gaat onderzoeken of het materiaal geverfd kan worden", vertelt Marja. "Ze noemen het ook wel de The 6th fabric omdat het revolutionaire mogelijkheden biedt na bij voorbeeld plastic, nylon, katoen en leer. Als Cradle 2cradle gold certified materiaal is het na gebruik weer grondstof en heel voedzaam voor de aarde. Ook is het lichtgewicht, groeit het in 9 dagen en kan het behandeld worden als leer." Myomy is heel benieuwd wat de bezoekers van de beurs vinden van deze unieke My Paper Bag en wat er uit de test van de mode-vlogger komt. Aanstaande zondag wordt bekend wie dat is.

Voor meer informatie
Myomy do goods
Marja Baas
Kloosterstraat 1A
1411 RS
Naarden-Vesting
T: +31 (0)35 695 66 10 / +31 6 519 860 18
www.myomydogoods.com
marja@myomy.nl