Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe bewaringstechnologie voor okra

Hazel Technologies ontwikkelt nieuwe technologieën voor de houdbaarheid van verse producten en is een partnerschap aangegaan met Agritrade Farms, teler van specialiteitsgroenten in Honduras en de Dominicaanse Republiek. De samenwerking zal zich in eerste instantie richten op Hazels nieuwst opslagtechnologie, Hazel Okra. Agritrade Farms zal het product gebruiken om een nieuwe standaard in houdbaarheid te behalen voor hun klanten in Noord-Amerika en Europa.



Okra is een van de moeilijkste specialiteitsgroenten om met de beste kwaliteit te verzenden. Na positieve testen meent Agritrade Farms door gebruik van Hazel Okra hier verbetering in te kunnen brengen. In december 2017 werd de eerste commerciële zending van okra met behulp van de technologie verpakt en verzonden in Honduras.

"De meeste mensen vergeten dat naast fruit de houdbaarheid van veel groenten ook lastig is," zegt Aidan Mouat, CEO en medeoprichter van Hazel Technologies. "Ons partnerschap met een wereldwijde distributeur zoals Agritrade Farms is een voorbeeld van hoe onze technologieën het rendement van telers kunnen verhogen, voedselverspilling kunnen verminderen en het geografische marktbereik van specialiteitsgroenten- en fruithandelaars kan uitbreiden."

Hazel Okra is de nieuwste in een reeks van technologieën die met productontwikkelingssubsidies van de USDA worden gefinancierd. Het assortiment van Hazel bestaat uit een reeks gemakkelijk aan te brengen verpakkingsinzetstukken voor de bescherming van de opslagkwaliteit van verse producten zoals tomaten, meloenen, kiwi, avocado en sommige specialiteitsgroenten.

Paul Boris, VP verkoop bij Agritrade Farms: "Hazel Okra zal ons helpen om één van de snelstgroeiende producten in de retail naar de consument te brengen, verser dan ooit. Het gebruik van deze technologie zal ons helpen om van elke zending de staat te verbeteren en productverlies te verminderen."


Voor meer informatie:
Pat Flynn
Hazel Technologies, Inc 
Tel: 312-919-1105

Paul Boris
Agritrade Farms, LLC

Publicatiedatum: