Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Michael Greger Nutritrion Facts nu ook in Nederland

"​"We zouden groenten en fruit moeten eten alsof ons leven ervan afhangt"

De Amerikaanse stichting NutritionFacts.org inspireerde honderdduizenden mensen om gezonder te gaan eten. Nu komt de stichting naar Nederland. NutritionFacts is een initiatief van Michael Greger, een arts die ziektes liever voorkomt dan geneest. ​"We zouden groenten en fruit moeten eten alsof ons leven ervan afhangt, want dat is namelijk het geval," ​is een bekende uitspraak van Greger. De arts bespreekt in korte video's en blogs onderzoeken die zijn gedaan naar voeding en gezondheid. Op deze manier inspireert hij mensen om gezond te eten: zonder dierlijke producten, onbewerkt eten, biologisch, veel groenten en fruit. NutritionFacts heeft inmiddels meer dan 1400 video's gemaakt en miljoenen views gegenereerd. Ook heeft Greger een boek geschreven 'How not to die', welke een New York Times bestseller is. Dit boek is inmiddels ook naar het Nederlands vertaald.


Michael Greger in een Still uit de YouTube-film How not to Die from Diabetes

Sociale onderneming GingerKale en stichting Even Geen Vlees halen de online database NutritionFacts nu naar Nederland. Woordvoerder Darren van Es: ​"Wij willen dat die schat aan informatie toegankelijker wordt voor Nederlanders en Belgen zodat zij makkelijker gezonde voedselkeuzes kunnen maken". Voor dat doel hebben de initiatiefnemers een Nederlandstalige site gelanceerd waarop de video's van NutritionFacts met Nederlandse ondertiteling en vertalingen van de blogs te zien zijn: ​www.nutritionfactsnederlands.nl.

Voor meer informatie:
Darren van Es,
darrenvanes@hotmail.com
Publicatiedatum: