Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Consument wil 365 dagen per jaar tomaten"

Het gaat goed met de tomaat want ondanks de wisselende weersomstandigheden bleef de prijs stijgen. De piek werd bereikt rond de kerstperiode. In de tweede week van 2018 zijn de prijzen licht gedaald, maar dat mag de pret niet drukken.



Groothandelaar Massimo Castrogiovanni legt uit dat de prijs van de datterino tomaatjes nu ongeveer €3,- per kilo is. "Een paar dagen geleden was dit nog €3,50. De piccadilly tomaat heeft nu een prijs van €2,40 per kilo en de cherrytomaatjes kosten nu €2,50 per kilo en een paar dagen geleden €2,80. Dat zijn nog steeds goede prijzen. De afgelopen weken was het aanbod niet zo hoog, maar nu zijn de tomaten weer volop beschikbaar, met name uit Sicilië."

De tomaat is het visitekaartje van elke groothandel. "Een tomaat is als een appel, dat wil zeggen dat de consument 365 dagen per jaar tomaten op tafel wil zetten. Als groothandelaar ben ik altijd op zoek naar de beste producten van de beste kwaliteit zodat er in elk seizoen altijd tomaten zijn," legt Castrogiovanni.



De piccadilly tomaat is met een opmars bezig want deze kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Door de hoge temperaturen was er de afgelopen weken weinig aanbod, maar dat trekt nu weer aan. Ook de groene tomaat doet het goed met een prijs van ongeveer €1,00 per kilo.



De tomaten uit Italië zijn van hoge kwaliteit, maar er zijn ook Spaanse tomaten op de markt, hoewel deze van mindere kwaliteit zijn. Maar er zijn ook Noord-Afrikaanse, Marokkaanse en Egyptische tomaten verkrijgbaar.
Publicatiedatum: