Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Producten met een bescheiden voetafdruk

Teeltunit in container is een uitkomst voor telers

Terwijl veel telers de stap wagen om te starten met de gecontaineriseerde groententeelt op water, werken anderen alweer een paar jaar op deze manier. De toename in de teelt van microgroenten, sla en zelfs bloemen maakt het bezit van deze op zichzelf staande teeltunit een aantrekkelijk vooruitzicht en niet alleen voor tuinbouwers. 

Groente voor iedereen
Freight Farms startte in 2014 met de productie van de Leafy Green Machine teeltunit. Aanvankelijk had het bedrijf maar een handvol klanten maar in het tweede jaar liep het aantal klanten al tot 50 op. "De helft van onze klanten is nooit eerder in de tuinbouwsector actief geweest," legt Jon Friedman van Freight Farms uit. "Onze klanten bevinden zich overal ter wereld, van de Verenigde Staten, het Caribisch gebied, Canada, Zweden tot Dubai en sinds kort ook in Vietnam. Eén van onze klanten, Best Fresh Farms, in Georgia heeft het slechte weer van de voorbije weken goed doorstaan zonder dat er extra maatregelen nodig waren om de groenten te beschermen."



Groenten – de lijst met mogelijkheden is lang
De lijst met groenten die in de Leafy Green Machine geteeld kunnen worden, is eindeloos. Het doel is echter om de klanten te helpen bij het beperken van hun keuze tot wat zij het beste kunnen telen in hun specifieke regio. "Wanneer mensen met ons praten wijzen we hen in de richting van gewassen die de beste prijzen opleveren op basis van de lokale aanvoer. In sommige regio's kost basilicum wel €26,80 per 450 gram terwijl de prijs in andere gebieden slechts €5,35 bedraagt. Deze lijst is handig voor mensen die zich aan de markttrends willen aanpassen." In 2016 teelden veel klanten kropsla en boerenkool maar nu ziet Friedman minder overeenkomsten tussen klanten en lijkt het erop dat er vaker nicheproducten geteeld worden, zoals bloemen en radijzen. Het is hem ook opgevallen dat de belangstelling voor microgroenten groot is.



Farm Camp instructie
Freight Farms raadt al haar klanten aan om deel te nemen aan hun Farm Camp instructiedagen, vooral omdat het merendeel van de klanten geen enkele agrarische kennis bezit. Deze tweedaagse workshop helpt mensen het systeem onder de knie te krijgen zodat ze meteen aan de slag kunnen. Er wordt ook geleerd hoe er geplant en geoogst kan worden.


Zaaitafel

Monitoring op afstand
De container kan op afstand gemonitord worden door middel van cloudgegevens en camerabeelden. Op deze manier kunnen telers in de gaten houden hoe de gewassen het doen zonder dat ze aanwezig hoeven te zijn, een groot voordeel in barre klimaten. Er wordt gebruik gemaakt van het Farmhand softwareprogramma dat ook in conventionele kassen veel toepassingsmogelijkheden heeft. Friedman laat weten dat het bedrijf van plan is om deze software te introduceren voor bedrijven en kassen die momenteel nog met verouderde systemen werken. 
 
Klanten helpen klanten te winnen
Onlangs werd What's Good geïntroduceerd dat potentiële kopers met lokale Leafy Green Machine telers in contact brengt. Hiermee helpt het bedrijf haar klanten hun producten af te zetten. De eerste vraag die Caroline Katsiroubas van Freight Farmers altijd stelt aan toekomstige Leafy Green Machine eigenaren is waar zij hun klanten vandaan willen halen, aangezien ze in veel gevalen niet over een bestaand klantenbestand beschikken. "Het helpt onze klanten om in contact te komen met hun eigen klanten," legt ze uit. Ze voegt er aan toe dat klanten ook aangemoedigd worden om lokale restaurants en kruideniers aan te spreken om een indruk te krijgen van waar er op dit moment vraag naar is. "Voor mensen die nieuw zijn in deze sector kan dit nogal intimiderend zijn. Op deze manier kunnen we onze klanten heel wat kopzorgen besparen bij hun zoektocht naar mogelijke afnemers."




Voor meer informatie:
Jon Friedman/Caroline Katsiroubas
Freight Farms
Ph: 877-687-4326

Publicatiedatum: