Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
'Hersenvoedsel' en koolhydraat-alternatieven dé foodtrends voor 2018
Voedingsmiddelen die gezond zijn voor de hersenen of als alternatief dienen voor koolhydraten gaan aan kop in de nieuwe foodtrends voor 2018. Het winkelend publiek zal een bezoek aan de AGF-afdeling moeten brengen om deze producten in te kopen.
"Bij de start van een nieuw jaar zijn consumenten altijd weer op zoek naar gezondere keuzes en hiertoe behoren ook de verse groenten en fruit die zij op de nieuwste foodtrendslijsten voorbij zien komen," legt Alex Jackson Berkley van Frieda's Specialty Produce uit. "Retailers moeten er dus voor zorgen dat ze klaar zijn om aan deze trends tegemoet te komen."
Veel gezondheidsbladen, waaronder Today's Dietitian, tippen 'brain foods' als één van de belangrijkste voedseltrends van 2018. Deze voedingsmiddelen bevorderen het functioneren van de hersenen en het geheugen. Verse groenten en fruit zijn voorbeelden van brain foods omdat ze rijk zijn aan anthocyanen, een antioxidant dat van nature voorkomt in onder andere blauwe bessen, blauwe druiven en de paarse zoete aardappel Stokes.
De National Restaurant Association en Natural Grocers zien een trend voor groenten als vervangers voor koolhydraten, variërend van groentenoedels als pastavervangers tot plakken zoete aardappel als alternatief voor toast. Het verwerken van groenten in onverwachte gerechten, zoals havermout, smoothies en desserts, om ze extra voedzaam, kleurrijk of smakelijk te maken, is ook een trend om in de gaten te houden.
"De paarse zoete Stokes aardappel voert de lijsten van trendy en gezonde producten voor 2018 aan," vertelt Berkley. "Naast het feit dat de groente een goede bron van anthocyaan is, voegen liefhebbers van zoete aardappelen het product toe aan alle denkbare recepten van ontbijtburrito's tot brownies."
"Retailers kunnen dit jaar rekenen op de 'kracht van paars' want ultraviolet is uitgeroepen tot dé trendkleur van 2018 en deze zullen we dan ook overal terug gaan zien van mode tot aan voeding.